Afbeelding
Foto: Hein Kerklaan

VV Schipluiden is drie nieuwe ereleden rijker

Algemeen

SCHIPLUIDEN - Bij Schipluiden werd afgelopen zaterdag niet alleen feest gevierd om de 8-2 overwinning op Hercules Den Haag, maar ook vanwege de benoeming van drie nieuwe ereleden.

Na het laatste fluitsignaal spoedden zowel spelers als staf zich naar de bestuurskamer, omdat zij wisten dat er iets moois op het programma stond. Ook Eilke de Boer, Jan Boks en Ary Eikelenboom, toch al vaste gast, waren aanwezig.

Vrijwilligers
In de bestuurskamer nam voorzitter Leo van Beurden het woord. Hij benadrukte het belang van vrijwilligers voor de vereniging en somde een lijstje op van de werkzaamheden die de drie supervrijwilligers in de afgelopen decennia verrichtten.
Van Beurden vertelde dat de club ten tijde van het 60-jarig jubileum van de vereniging in 2016 begon na te denken over het onderscheiden van vrijwilligers, maar dat in die tijd de focus vooral lag op het vernieuwen van de accommodatie, die er inmiddels weer piekfijn uitziet.

Nieuwe ereleden
Eilke de Boer is oud-eerste elftalspeler van ASSO, de club die met Steeds Voorwaarts fuseerde. Daarnaast was hij achtendertig jaar lang vrijwilliger. Dit deed hij als trainer, bestuurslid, lid van de activiteitencommissie, voorzitter van de jeugdcommissie, wedstrijdsecretaris en de in de seniorencommissie. Momenteel is hij leider van het eerste elftal.
Jan Boks was tijdens zijn actieve loopbaan doelman bij Steeds Voorwaarts en SV Schipluiden. Hij is al jaren keeperstrainer, was twintig jaar bestuurslid technische zaken en treedt op als gastheer tijdens commissiekamerdiensten.
Ary Eikelenboom was eerste elftalspeler bij ASSO, diende twintig jaar als bestuurslid en ondersteunt de beheercommissie. Kortom: drie vrijwilligers om op en mee te bouwen!