Medewerker Colin Idzes toont zijn certificaat.
Medewerker Colin Idzes toont zijn certificaat.

Veilig elektrisch over de weg met Idenburg Car Solutions

Algemeen

DELFT - De elektrische auto's winnen steeds meer terrein. In de toekomst zullen er meer en meer van dit soort auto's over de weg rijden.

Autobedrijven moeten daar natuurlijk goed op voorbereid zijn. En dan met name de universeel autobedrijven, die capabel zijn om reparaties en onderhoud uit te voeren aan alle merken, en ook alle soorten auto's. Het monteursteam van Idenburg Car Solutions raakt ook steeds meer thuis in de techniek van elektrische auto's.

Bijscholing
Idenburg Car Solutions biedt zijn personeel volop de gelegenheid om zich bij te scholen. Medewerker Colin Idzes is bijvoorbeeld begonnen aan een tweejarige opleiding. In totaal zijn hier veertien certificaten te behalen, waarvan Colin er nu vier binnen heeft. Afgelopen dinsdag heeft hij het certificaat 'Veilig werken aan hybride en volledig elektrische auto's' binnengesleept. Op zijn vierde certificaat prijkt NEN 9140, de norm die specifieke eisen stelt aan het veilig werken aan hybride en elektrische voertuigen. Momenteel is Colin de enige binnen het monteursteam van Idenburg Car Solutions, maar zijn collega Ron gaat in de nabije toekomst ook aan de opleiding beginnen. Het certificaat heeft een mooi plaatsje gekregen naast de andere certificaten die bij Idenburg Car Solutions hangen.

De medewerker
Colin Idzes is twee jaar geleden bij Idenburg Car Solutions komen werken met een opleiding als automonteur, maar begonnen als poetser en later weer aan het werk als automonteur. "En nu heb ik dus een certificaat over hybrides en volledig elektrische auto's", zegt Colin. "Echt de meest ervaren automonteurs doen deze opleiding, omdat de toekomst daar ligt." Momenteel mogen nog niet veel universeel autobedrijven aan hybride en elektrische auto's werken. Omdat hier strengen eisen aan zitten."

Werkplaats
De werkplaats van Idenburg Car Solutions is helemaal uitgerust om goed aan elektrische auto's te kunnen werken. De brug waarop de elektrische auto geplaatst wordt moet onder andere afgezet zijn met paaltjes en een rood-witte ketting. Colin moet rubberen geïsoleerde handschoenen aan en ook de multimeters moeten aan de juiste categorie-eisen voldoen. Dus ook voor hybride- en elektrische auto's kan je nu ook terecht bij Idenburg.

Winterbandenactie
Een element van auto rijden onder winterse omstandigheden vormen de winterbanden. Laat die onder de auto monteren voor kilometers veilig rijplezier, ook onder natte en winterse omstandigheden. "Op dat vlak hebben we weer een aantrekkelijke actie", gaat hij verder. "Bij aankoop van één set banden en/of velgen heb je recht op één jaar gratis opslag inclusief twee keer wisselen."
Want in de winter rijd je nu eenmaal veilig op winterbanden en in de zomer zijn zomerbanden meer geschikt."

Idenburg Car Solutions
Schieweg 81
2527 AT Delft
(015) 257 16 70
www.idenburgcarsolutions.nl