SeniorWeb Ambassadeurs 2016
SeniorWeb Ambassadeurs 2016 Foto: Bart van der Putten

SeniorWeb zoekt vrijwillige (gast)docenten

Algemeen

SeniorWeb Delft zoekt vrijwillige ontwikkelaars en docenten voor haar computerworkshops en –cursussen. Ook vrijwilligers die een keer als gast een proef-workshop van 1 of 2 uur willen geven zijn van harte welkom.

SeniorWeb helpt al vele jaren mensen die (beter) willen leren omgaan met PC of laptop. Ook is er steeds meer vraag naar het beter leren bedienen van tablets, IPads en smartphones. Inclusief het goed en veilig omgaan met de vele beschikbare apps en softwarepakketten.

De cursistengroep bestaat uit mensen met relatief weinig ervaring met computers en dergelijke. Daaraan worden de activiteiten aangepast. Dat vraagt om inlevingsvermogen en aanpassing van cursusontwikkelaars en docenten. Zij moeten voldoende op de hoogte zijn van het onderwerp waar zij een workshop of cursus over geven. Tegelijk is topexpertise niet nodig en vaak zelfs ongewenst. Immers, het aanbod moet begrijpelijk blijven voor onze doelgroep. Bij het voorbereiden en geven van workshops en cursussen worden docenten desgewenst ondersteund door collega-docenten. Een docent kan kiezen wat voor soort activiteit hij/zij wil organiseren: een korte workshop van 1 à 2 uur of langere cursussen van 2 tot 4 wekelijkse modules van steeds 2 uur. De workshops en cursussen worden meestal gegeven in ons eigen Leercentrum in de wijk Wippolder.

Vragen stellen, een afspraak maken voor een oriënterend gesprek of direct aanmelden kan via e-mail seniorweb.delft@gmail.com en telefoonnummer 06-51919303