Afbeelding

Debutanten exposeren bij Terra Delft

Algemeen

Van 8 december tot 5 januari is bij galerie Terra Delft het werk te zien van twee debutanten: Hans van der Weijden uit Limburg en Heide Nonnenmacher uit Duitsland. Op zaterdag 8 december zullen Heide Nonnenmacher en Hans van der Weijden 's middags aanwezig zijn in de galerie.

De werken van Nonnenmacher en Van der Weijden komen voort uit het zien en onderkennen van het bijzondere aspect van ogenschijnlijk vanzelfsprekende elementen. Bij Nonnenmacher zijn dit elementen uit de natuur, organische materialen. Bij Van der Weijden zijn het overblijfselen uit de cultuur, opgravingen of resten van menselijk handelen. Deze duo-expositie, waarbij vakmanschap van niveau door beide exposanten wordt gemanifesteerd, laat de materie op eigen wijze spreken.

Porselein
Nonnenmacher woont en werkt in Duitsland en heeft porselein als medium. Haar delicate vormen zijn abstracte afgeleiden van de natuur. Ze hebben een eigen ziel en karakter en zijn sterk op zichzelf, maar laten zich ook goed combineren. Soms zijn deze objecten helder monochroom gekleurd en soms zijn ze in het klare wit porselein uitgevoerd. Deze tentoonstelling is Nonnenmacher' s introductie in galerie Terra Delft.

Edelsmid
Het werk van Van der Weijden was eerder te zien op de lente editie 2017 van de KunstKamer Delft, een tweejaarlijkse kunstmanifestatie mede georganiseerd door Terra Delft. Zijn kastjes en schrijnen zijn met zorg en liefde samengesteld uit diverse materialen, waarbij het ambacht van edelsmid de basis vormt. De keramische elementen in zijn objecten zijn o.a. antieke Delftse scherven, glazen en potjes. Recent zijn hier parfumflesjes aan toegevoegd uit Jingdezhen, de porseleinstad in China en zusterstad van Delft.

Galerie Terra, Nieuwstraat 7,
Openingstijden:
Woensdag t/m vrijdag 11.00-18.00.
Zaterdag 11.00-17.00 uur.
www.terra-delft.nl