Een gezellige kerstmarkt in Den Hoorn op 14 december.
Een gezellige kerstmarkt in Den Hoorn op 14 december.

Kerstmarkt Den Hoorn op vrijdag 14 december

Algemeen

DEN HOORN - Op vrijdag 14 december van 16.00-21.30 uur wordt Den Hoorn ondergedompeld in kerstsfeer. Locatie: Winkelstraat (Dijkhoornseweg), Hoornsekade, Koningin Julianaplein. www.kunstencultuurdenhoorn.nl

Met ruim 60 kramen, verschillende kinderactiviteiten, muzikale optredens, lichtjesoptocht, kampvuur en glühwein beloofd het bijzonder gezellig te worden. Dus kom naar Den Hoorn voor de laatste kerstinkopen of gewoon om alvast in kerststemming te komen door samen kerstliedjes te zingen.

Kinderactiviteiten
Voor kinderen is er heel veel te doen. Zo kunnen ze kerstsokken knutselen, lichtjes versieren voor de lichtjesoptocht, kerstmosballen maken of marshmallows roosteren boven het kampvuur. Tussen 17.30-18.30 uur is er een meet-en-greet met Olaf en Elsa en om 18.30 uur kunnen kinderen meelopen met de lichtjesoptocht. En je kunt ook nog meerijden in het kersttreintje of de draaimolen op het plein.

MeeZingConcert
Ter afsluiting is er om om 21.00 uur een MeeZingConcert georganiseerd door St. Caecilia samen met Cultuurstek. Iedereen is van harte uitgenodigd om mee te zingen. De muzikanten van Caecilia verzorgen de muzikale begeleiding.

Kerstgedachte
Op de kerstmarkt staat ook een kerstboom waarin kaartjes hangen met daarop de wensen van kinderen die in één van de voorzieningen van Stichting Jeugdformaat of Vliet & Burgh verblijven. Bezoekers van de kerstmarkt kunnen een kaartje uit de boom kiezen, het gewenste cadeautje kopen en dat onder de boom te leggen. Het gaat om kinderen die niet thuis kunnen wonen, uit huis zijn geplaatst voor hun eigen veiligheid of tijdelijk zijn opgenomen.