Afbeelding

Kerst-sierhuisjesvoor De Keramieken Kaart van Delft

Algemeen

DELFT - Dinsdag 11 december, tijdens de gezellige Lichtjesavond verkoopt het team van de Keramieken Kaart van Delft prachtige huisjes van klei.

De huisjes zijn gemaakt zij doordeelnemers tijdens de gratis workshops, en scholieren van het Stanislascollege. Ieder huisje is handgemaakt en uniek, en te kopen als kerstboomversiering of magneet. De opbrengsten van de verkoop komen te goede aan de realisatie van het project de Keramieken Kaart van Delft. We staan met een kraam op Hippolytusbuurt.

Keramieken Kaart
De Gouden Eeuw komt tot leven in de Papenstraat. Een kaart van Delft uit de 17de eeuw gaat een van de vele blinde muren van de Papenstraat verfraaien. Deze plattegrond van maar liefst 15m2 gaan we maken in een 3D effect van mozaïek en keramiek. Dat wil zeggen dat veel huisjes en gebouwen van keramiek gemaakt moeten worden om de kaart te kunnen realiseren. Daarom zijn we nu al bezig met de promotie van de Keramieken Kaart van Delft. Dit project, onder leiding van Nan Deardorff-McClain (mozaiek) en Colja de Roo (keramist), gaan we samen maken, met Delftenaren zoals jij. Dit is niet alleen een kunstproject, het is een project van ons allemaal.

De realisatie van de Keramieken Kaart van Delft gaat plaatsvinden in de loop van volgend jaar, in 2019. Het is een langdurig proces van keramiek maken en mozaïek leggen, wat we met veel plezier aangaan. Het valt samen met Het Jaar van de Goude Eeuw. Meer informatie over de geplande activiteiten over dit project volgt snel op onze website.

Nu al nieuwsgierig naar de Keramieken Kaart van Delft? Kom kijken naar onze kraam op Lichtjesavond op de Hippolytusbuurt. En steun door voor jezelf of je geliefden mooie en unieke kerstversiering te kopen. Maar neem gerust ook een kijkje op onze website: www.keramiekenkaart.nl en zie hoe je kunt bijdragen.