De gekroonde Koningin van vorig jaar, burgemeester Marja van Bijsterveldt (Foto: Guus Schoonewille)
De gekroonde Koningin van vorig jaar, burgemeester Marja van Bijsterveldt (Foto: Guus Schoonewille) Foto: Guus Schoonewille

Verkiezing Bekendste Delftenaar weer van start!

Algemeen

DELFT - Ieder jaar is het weer 'The Talk of the Town', de verkiezing van Bekendste Delftenaar. Wie volgt de winnaar van 2017, burgemeester Marja van Bijsterveldt, op? In aanloop naar de grande finale vragen we een paar genomineerden naar hun ervaringen. Deel 1, Bruun van der Steuijt (organisator Golden Tenloop en speaker), vorig jaar 14e in de rangschikking.

Door Ruud Stift

Volgens Bruun leeft de verkiezing wel in het Delftse.
"Je merkt toch dat mensen er weet van hebben, het komt geregeld ter sprake. Ik sta al een aantal jaren 'steady' geclassificeerd in de Top 100 van Bekende Delftenaren, mensen beginnen me te leren kennen. En dat zonder hulp van 'buitenaf', social media of door het ronselen van stemmen bij familie en vrienden. Daar doe ik allemaal niet aan. Ik weet ook echt niet wie altijd op mij stemmen en hoeveel mensen dat zijn. Laat ik het zo zeggen, volgens mij is het voornamelijk een gun-factor."

Hart
Bruun is een rasechte Delftenaar, die graag wat terug doet voor zijn stad.
"Ik doe graag dingen vanuit het hart. Zoals laatst de intocht van Sinterklaas. Dat was een happening, ongekend! En gelukkig zonder wanklank met gewone -en veeg Pieten. Ik praat makkelijk, maar je kunt natuurlijk niet altijd zomaar wat roepen. Dat verschilt per evenement. Wie ik zelf zou nomineren? René van Winden van de stichting 'Mijn Held'. Die verdient een zonnetje."