<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo delftopzondag.nl
Foto:

Laten we proosten op Stadsprinses Astrid de 1e!

DELFT - Bij 'Onder Ons', op de tiende van de elfde, werd ze geïnstalleerd: Stadsprinses Astrid de 1e Kabbelaar de 43e. Astrid Dijksman is 'zeer vereerd en trots om Stadsprinses te mogen zijn van het mooie en altijd gezellige Kabbelgat'.

Door Ruud Stift

Buiten het carnavaleske is Astrid getrouwd met Eduard Schomaker en een trotse bonusmoeder en oma van 3 kinderen, 4 kleinkinderen en een schoonzoon.
"Ik ben werkzaam als projectmedewerker bij de TU Delft. Hier verzorg ik de financiële administratie en de afhandeling van onderzoeksprojecten. Van kinds af aan vier ik al carnaval, in het Kabbelgat, maar ook in Oeteldonk (Den Bosch) en het Krabbegat (Bergen op Zoom). Mijn vader zat in de Raad van Elf van de carnavalsvereniging van de TU Delft, 'Prometheus'. Hij is ook Prins geweest bij de carnavalsvereniging van voetbalclub Delfia. Het carnaval is mij dus eigenlijk met de paplepel ingegoten. Eduard en ik zijn prinsenpaar geweest bij Goud van Oud en Eduard was eerder Stadsprins in het Kabbelgat. Ik heb ontzettend veel zin in om er samen met alle Kabbelaars een superfeest van te maken. Mijn motto is 'Laten we proosten' en ik hoop dan ook zoveel mogelijk Kabbelaars te mogen begroeten om te proosten op een gezellig en uitbundig carnavalsfestijn."

Uniek
Astrid volgt, in haar eentje, een duo op. Zij treedt, met hulp van haar twee adjudanten Anita en Truus, in de voetsporen van Stadsprins Arco de 1e en Caro de 1e, Kabbelaars de 42e.
"Het werd mij vorig jaar tijdens de carnaval gevraagd, dus ik heb het lang geheim moeten houden. Je moet het natuurlijk wel leuk vinden om te doen. Het scheelt dat ik idolaat ben van carnaval. Verder moet je representatief zijn. Voorheen werden voornamelijk ondernemers tot Prins uitgeroepen, maar gelukkig is dat niet meer. Ik hoop aansprekend te zijn voor Delft, waarvoor ik als 'gezicht' mag optreden. Ik ben de eerste Prinses die alleen zal optreden, dat is nooit eerder vertoont. Uniek! Niemand had ook verwacht dat ik het zou worden."

Volle agenda
Astrid heeft drukke dagen voor de boeg. Bijna elk weekend staat er iets op de agenda.
"Ja, ik moet aan veel plichtplegingen voldoen, dat brengt dit ambt nou eenmaal met zich mee. Gelukkig ben ik een fuifnummer, dat scheelt. Ik ga veel collega-carnavalsverenigingen bezoeken en daar kennismaken met hun Prins of Prinses. Ik word zelfs op de landelijke bijeenkomst van alle Prinsen en Prinsessen verwacht, in Nijmegen. Mijn regeerperiode loopt van oktober tot maart, dus ik heb nog genoeg gelegenheid om te proosten, hahaha. Ik word verwend, overal naartoe gebracht en/of gehaald. Alles is perfect geregeld, ik hoef alleen maar te verschijnen en te proosten met de aanwezige goegemeente. Maar alles met mate, want dat staat opgetekend in mijn proclamatie. Dus, ten overvloede: neem een taxi of regel een BOB. Mijn adjudanten zullen mij scherp in de gaten houden, ik moet me natuurlijk wel als een 'prinses' gedragen."

Ruud Stift

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419598&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>