De gezellige kerstsfeer op het Doelenplein. (foto: PR)
De gezellige kerstsfeer op het Doelenplein. (foto: PR)

Lichtjesavond (Junior) op het Doelenplein

Algemeen

Het Doelenplein is op dinsdag 11 december weer het decor voor Lichtjesavond Junior, de vijfde editie al weer, voorafgaand aan de èchte Lichtjesavond.

De junior-variant gaat om 16.00 uur beginnen, waarna om 18.00 uur de variant voor volwassenen begint. Wat houden beide evenementen in voor het gezellige plein: dit wordt omgetoverd tot een sfeervolle en winterse kerstmarkt met kinderactiviteiten, optredens, kraampjes en heerlijke hapjes en drankjes.

Voor de kinderen
Om 16.00 uur begint er speciaal voor de kleinsten een Lichtjesavond Junior. Er komt een knutsel-werkplaats en er is een ballenbad en spelletjes!
Tijdens Lichtjesavond Junior is bij Filmhuis Lumen ´Buurman en Buurman´ te zien. Het is een doorlopende voorstelling. Voor het kleine bedrag van 1 euro kan een bezoeker onbeperkt van dit vrolijke duo genieten. En daarna samen met papa en mama genieten van een vroege maaltijd in één van de restaurants rondom het plein.

Kerstmarkt voor de ouders
Vanaf 18.00 uur begint vervolgens Lichtjesavond. Met een knus terrasje als middelpunt, kan er genoten worden van lekkere hapjes en drankjes, leuke optredens en een kerstmarkt met bijzondere en leuke spulletjes. Er is onder andere een kraam met kaasfondue en goede hotdogs. Chocolademelk en Glühwein ontbreken natuurlijk ook niet deze avond! En net als afgelopen jaar kan ook nu genoten worden van echte Griekse Rakomelo, dit is warme Raki met honing en kruiden. Met een volle buik kan rondgestruind worden tussen alle verschillende kraampjes. Denk hierbij aan een speelgoed-kraam, een kraam met delicatessen, kerstkaarten en kramen met prachtig handwerk. Dinsdagavond van 16 uur tot 22 uur.