Afbeelding

Delft in aquarel in gemeentehuis Delft

cultuur

DELFT - António Teodósio is geboren in Portugal, woont al enkele jaren in Porto en woont en werkt nu in Delft. Hij studeerde kunsten aan de kunstacademie Soares dos Reis, Porto.

Het werk van António Teodósio is vertegenwoordigd in privécollecties in Portugal, Engeland, Schotland, Frankrijk, Polen, Cyprus, Griekenland, Italië, Oostenrijk en Nederland.
Zijn nieuwste tentoonstelling is nog tot en met zondag 16 december te zien in het gemeentegebouw in de Spoorzone aan het Stationsplein.

Teodósio over zijn ambacht:
"Schilderen is voor mij een passie. Ik begon heel jong met schilderen en kan me mijn leven zonder schilderen niet voorstellen. Schilderen bleef, na mijn studie aan de kunstacademie, altijd een deel van mijn leven.

Inspiratie
Na een carrière te hebben gehad in architectuur vond ik inspiratie voor mijn schilderijen in de historische gebouwen en het stadsleven van Delft.
Ik schilder eigenlijk al van kleins af aan. In Portugal schilderde ik vooral met olieverf. Hier in Nederland heb ik daar minder gelegenheid voor. Olieverf ruikt sterk en dat is in ons kleine huis niet prettig. Vandaar dat ik ben overgestapt op aquarelleren.

Reclame
Ik maak graag via mijn schilderijen reclame voor Delft omdat het een prachtige stad is! Er zijn hier zoveel mooie gebouwen. Van oorsprong ben ik architect, dus daar heb ik speciaal oog voor. Ik geniet elke keer weer als ik door Delft loop.

Schilderijen
In tegenstelling tot mijn Portugese schilderijen, die eigenlijk allemaal in Portugal blijven, gaan mijn Delftse schilderijen de wereld over. Ik heb geëxposeerd op internationale tentoonstellingen en galerieën in Portugal, Cyprus, Griekenland, Italië, Oostenrijk en Nederland."