Afbeelding

Sneller gamen met Quantum Internet?

Algemeen

DELFT - Aanstaande zaterdag 1 december staat er weer een kindercollege gepland in Delft.

Dit keer op een wel heel bijzondere locatie en met een wel heel leuk onderwerp! Op zaterdag 1 december organiseren Theater de Veste en partners een interactieve lezing voor nieuwsgierige kinderen in de Sultan Ahmet Moskee.

Quantum computer
Deze lezing heeft de quantum computer als onderwerp! Een technologie waarbij computers en internet heel anders werken dan alles wat we nu gebruiken en waar we gewend aan zijn. Gebaseerd op natuurkunde van kleine deeltjes, natuurkunde die zelfs Albert Einstein maar lastig vond.

Qubit
Wat heeft die quantum computer zoal voor ons in petto? Dr. Julia Cramer van de TU Delft is gespecialiseerd in de ontwikkeling van de quantum computer. Ze neemt de kinderen en ouders mee in de wereld van de qubit, een wereld waar 'iets' tegelijkertijd 'iets anders' kan zijn. Zij vertelt alles over de computers en het internet van de toekomst.Benieuwd?

Start van de lezing: 13.30 uur. Locatie: Sultan Ahmet Moskee, Duke Ellingtonstraat 201. Entree: 3,50 euro. Voor kinderen vanaf 8 jaar.

Zie: www.theaterdeveste.nl/kindercollege

Interactieve lezingen voor nieuwsgierige kinderen. Aansprekende onderwerpen worden door wetenschappers uitgelegd in leuke en leerzame colleges. Elke middag bestaat uit een lezing en een doe-opdracht. Een kinderredactie bepaalt de onderwerpen. De colleges worden georganiseerd met Stichting Klassewerk.