Afbeelding
Foto: Roel van Dorsten

Hoe gaat het met Roger Poldervaart?

Algemeen

DELFT - Roger Poldervaart (39) promoveerde met Vitesse Delft naar de hoofdklasse en kende vier mooie jaren bij Den Hoorn.

Als zoon van vader Leen was het wel duidelijk bij welke club de vijfjarige Roger zich zou aanmelden. "Dat werd natuurlijk Vitesse Delft, want sinds ik me kan herinneren, was mijn vader daar al in de weer. Ik begon in de F3, maar erna zat ik altijd in de hoogste jeugdelftallen. Ik weet nog wel dat we 's morgens altijd zelf speelden op de Oudelaan en dat we daarna op de fiets naar de Middelweg gingen om naar het eerste elftal te kijken."

- Met wie speelde je in de jeugd?
"Met jongens als Rudi Smit, Aldo Carta, en Danny Bertels. We hadden een goed elftal, speelden in de A-jeugd ook derde divisie landelijk. René Slegtenhorst was toen onze trainer."

- En toen naar de senioren...
"Dat klopt. Ik debuteerde al op mijn zeventiende onder trainer Hans van Heeteren, maar ging daarna het leger in. Ik werd twee jaar in Seedorf in Duitsland geplaatst, waardoor ik doordeweeks niet kon trainen. Daarom speelde ik mijn wedstrijden die tijd in het tweede elftal."

- Wat gebeurde er toen je terugkwam?
"Toen kwam ik steeds meer aan spelen toe in het eerste, waar ik nog training heb gehad van René Slegtenhorst. Erna hadden we onder Peter Klomp natuurlijk gouden tijden. Toen hij onze trainer werd, speelden we in de derde klasse en toen hij vijf jaar later vertrok, waren we hoofdklasser."

- Hoe verklaar je het succes van dat elftal?
"We waren een echte vriendengroep en speelden daarnaast ook heel goed voetbal. We speelden met onder anderen Ed 't Hart, Aldo Carta, Romano Mollis, Rudi en Brian Smit, Michael Righarts en Stefan Berkhout. Dat was natuurlijk een geweldig elftal. Met veel van die jongens speel ik nu nog samen in het derde."

- Waarom vertrok je?
"Ik had een drukke baan met veel avonddiensten, waardoor ik lang niet elke week drie keer kon trainen. Toen Peter vertrok werd Wim Schaap trainer en hij zei dat driemaal trainen wel een vereiste was voor een plek in het eerste. Uiteindelijk vind ik het wel jammer dat ik nooit in de hoofdklasse heb gevoetbald, maar er moest natuurlijk ook brood op de plank komen..."

- Hoe kwam je bij Den Hoorn terecht?
"Martin de Graaf was er trainer en hij benaderde me. Mijn broertje Michel speelde er al een jaar, Danny Bertels en Mike Bergakker gingen met me mee en erna volgden Stefan Berkhout, Michael Righarts en Aldo Carta nog. Ook hier was de sfeer erg goed."

- En qua resultaten?
"Er was weinig continuïteit, want in vier jaar heb ik vijf trainers gehad. Onder Manuel Vissers werden we bijna kampioen; we behaalden 52 punten en werden toch nog tweede. Dat seizoen promoveerden we ook via de nacompetitie niet. We verloren na verlenging van VELO, ondanks dat keeper Klaas van Balen scoorde."

- Wanneer stopte je?
"Toen in 2010 mijn zoon werd geboren. We hebben toen een vriendenelftal opgericht en het gaat er nog steeds best fanatiek aan toe met die gasten met wie ik vroeger in het eerste speelde. Deze zomer sloot een aantal jongens dat afzwaaide bij het eerste zich bij ons aan. Verder ben ik trainer bij onder-9, waarin mijn zoon speelt. Het is mooi om te zien dat hij net als ik een echte buitenspeler is, hij scoort alleen meer dan ik deed."