Afbeelding

Huis te koop wordt deze week aangeboden door Roepman Makelaardij

Algemeen

Sfeervolle benedenwoning op een toplocatie in het centrum

DELFT - Tien jaar geleden is Paula van Veen in deze sfeervolle parterrewoning aan de Oude Delft komen wonen.

Veel mensen zullen zich het winkeltje voor curiosa en boeken nog wel herinneren, dat ze jaren lang heeft gehad. Inmiddels hoort het voorste gedeelte van dit pand ook weer gewoon bij de woning. ´Niks Nieuws´, zoals het winkeltje heette, heeft de deuren twee jaar geleden gesloten. "Ja, toen ben ik met pensioen gegaan", zegt Paula. "Ik was overigens alleen op zaterdag open. Ik verkocht tweedehands spullen en daar zullen veel mensen me wel van kennen. Of het vrijwilligerswerk en bijvoorbeeld mijn kinderen en zo. Maar goed, sinds de winkel is gesloten, heb ik twee woonkamers. Je kunt dit pand trouwens voor nog uiteenlopende andere doeleinden gebruiken. Een winkel, zoals ik had, maar bijvoorbeeld ook een kantoor of zelfs een atelier. Het voorste gedeelte heeft gedurende vele jaren bij diverse eigenaren allerlei verschillende functies gehad. Nu is het dus mijn tweede woonkamer. Je kunt voor het raam heerlijk naar buiten kijken over die mooie gracht. Het is een rustige gracht, waar het vooral met mooi weer erg gezellig is."
Het pand is een Beschermd Stadsgezicht Centrum en Rijksmonument. Deze benedenwoning is grotendeels gerenoveerd en bestaat momenteel uit de voorkamer, de woonkamer aan de achterzijde, een open keuken, een serre met een berging, een slaapkamer en een badkamer. "De voorkamer had, toen ik hier kwam wonen, een verlaagd plafond", gaat Paula verder. "Dat heb ik weer laten verwijderen, zodat nu de prachtige middeleeuwse balken weer zichtbaar zijn. Die stammen geloof ik uit de zestiende eeuw! Met dat hoge plafond heb ik veel ruimte voor boeken, schilderijtjes en andere overblijfselen uit de winkel. Ik heb nog veel spullen."
Bij de renovatie kwam onder meer ook schitterend glas-in-lood glas tevoorschijn aan de voorkant. Het onderhoud is verder prima in orde, bovendien is overal dubbel glas geplaatst en zijn er in de keuken en badkamer nieuwe kranen. "Ik heb dan wel besloten om te gaan verhuizen, maar ik heb zelf echt nog geen idee waar naartoe. Het is na tien jaar wel weer eens leuk om een nieuw avontuur aan te gaan", zegt ze.
Bij binnenkomst in de woning, kom je in een hal met een keurige toiletruimte. De hal biedt toegang tot de voorkamer. Loop je even verder, dan kom je in de woonkamer met een open keuken. Daarachter is de lichte serre. "Dit was oorspronkelijk een tuintje of plaatsje", zegt ze. "Ik vond een serre prettig. Is het wat minder weer, dan is het heel knus om hier te zitten. Het is overigens mogelijk om hier een extra slaapkamer van te maken."
De serre heeft een tweede toiletruimte en veel bergruimte. In deze bergruimte is de opstelplaats voor de wasmachine en de CV-ketel. "Via de serre kom je ook in de ruime slaapkamer met aansluitend de badkamer", gaat ze verder. De badkamer is voorzien van een bad, een wastafel en een douche. "Mijn favoriete plek in huis, dat is de lekkere stoel in de woonkamer. Die staat vlakbij de serre en dat is een heerlijke plek om te lezen. In die stoel zit ik dan ook het meest." Verder is de woning groot genoeg om veel visite te ontvangen. Aangezien de keuken in open verbinding met de woonkamer staat, kunnen dit altijd gezellige bijeenkomsten zijn met lekker eten en drinken.

Oude Delft 249A
Vraagprijs is 295.000 euro k.k.

Roepman Makelaardij
Molslaan 43
2611 RJ Delft
(015) 213 41 34
www.roepman.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding