Afbeelding

Meest favoriete verlanglijstje

Algemeen

DELFT - Sint en zijn Pieten hebben al heel veel verlanglijstjes voorbij zien komen, want hoewel de Goedheiligman pas op 24 november voet aan wal zet in Delft, moeten ze natuurlijk al ruim van tevoren hun inkopen doen. Want voor hetzelfde geld lopen ze tegen lege schappen aan en dat is natuurlijk niet de bedoeling! Welke soorten speelgoed figureren het meest op de verlanglijstjes? We vragen het aan spelletjesfanaat Roeland van speelgoedwinkel Speldorado aan de Hippolytusbuurt 21-25.
"Een top 5? Waar vaak om wordt gevraagd is GraviTrax. Dat is van erkend spellenmaker Ravensburger. Wat het is? Een knikkerbaan bouwen anno nu. Ik heb het zelf ook geprobeerd en het ziet er leuk uit. GraviTrax is genomineerd voor Speelgoed van het Jaar 2018, dus dat is echt een voltreffer. Weersta de zwaartekracht en bouw een supercoole knikkerbaan.
Andere favorieten zijn het aloude houten speelgoed, de robuuste treintjes voor de allerkleinsten van Brio. Al jaren gewild, blijft het klassiek goed doen. Ook een hardloper is de Beyblade. Een tol die uit drie onderdelen bestaat die onderling verwisselbaar zijn. Dus ze tollen elke keer weer anders. Verder blijft Playmobil sterk in trek, in tegenstelling tot LEGO, wat met een bijna agressieve uitstraling zijn eigen glazen in lijkt te gooien. De kinderen houden van lieflijk en dan gezellig een rollenspel spelen met de verschillende poppetjes.

Als laatste hardloper wil ik de verschillende varianten 'slime' noemen, het plakkerige spul wat in alle soorten, maten en kleuren opduikt. Je hebt een van kleur veranderende soort, een jumping putty slime, een fluffy optie en natuurlijk de dure genomineerde Poopsie, maar de 'hulppieten' die wij in de winkel krijgen kiezen meestal voor een iets goedkopere."