Wat vragen kleuters van De Horizon aan Sinterklaas?

Algemeen

DELFT - Het is een drukte van belang op het speelplein van Christelijke Basisschool De Horizon aan de Brahmslaan. Het lijkt wel of er 'iets' in de lucht hangt. Juffrouw Josette heeft het er maar druk mee. Ja, de kinderen mogen dan wel klein zijn, ze weten natuurlijk donders goed dat het bijna Sinterklaastijd is! De tijd om je over verlanglijstjes te buigen. Wat vragen de kinderen dit jaar aan Sinterklaas? Welk cadeautje willen ze het allerliefst in hun schoen vinden?

Ensar heeft een prachtig lijstje ingeleverd bij zijn juf. Een mix van ' handig' tot 'zeer bruikbaar' en van 'luxe' tot 'je weet maar nooit, vragen kan altijd':

Regenlaarzen
Op nummer 1 van zijn lijstje staat een auto die hij op afstand kan besturen. Een soort KIT voor kleuters, dus. Op plek 2 heeft hij een kleine, echte telefoon staan. Dus dat wordt voor pa of ma lief even speuren op zolder naar de oude opklap Nokia. Een likje verf, een nieuwe accu en een verse SIM-kaart en zoonlief is 'de man' op het schoolplein. Op de bronzen positie heeft hij regenlaarzen staan, om heerlijk mee door de plassen te stampen. Logisch! Op de plekken vier en vijf zijn we aanbeland bij de luxe artikelen: een televisie ('maar die heeft hij al') en een auto. Ensar, ik zou zeggen: hou het voorlopig bij de afstandsbestuurbare, veel veiliger en minder kans op bekeuringen!

Keukentje
De dame met de prachtige, exotische naam Sharviëntely heeft -natuurlijk- een heel ander lijstje in elkaar laten fabrieken door de juf. Zij heeft een keukentje op plaats 1 staan. Heerlijk 'nep' kokkerellen met potjes en pannetjes. Vergeet niet het gasfornuis uit te zetten als je de deur uit gaat! Verder wil ze een nieuwe warme winterjas. Ja, dat kan geen kwaad, want we schuiven al aardig op naar de koudere periodes.

Meester Kees
We blijven nog even in de keukensfeer, want het meiske vraagt ook om een Barbie Ultieme Keuken. De poppen niet alleen aan het dansen, maar ook aan het koken! Als laatste op haar lijstje wil ze graag 'Meester Kees'. Bedoelt ze hiermee de man van juf Josette , ook werkzaam op De Horizon of de boeken van Mirjam Oldenhave ('Mees Kees')? Ik ga maar van de laatste optie uit, alhoewel Sharviëntely misschien iets te klein is om al de boeken van mevrouw Oldenhave te kunnen lezen. Maar misschien hebben we gewoon met een wonderkind te maken, dat kan natuurlijk ook zomaar.

Bescheiden
Switchen we naar het andere dartele kleuterduo, Lmar en Imran. Die hebben hele bescheiden lijstjes ingeleverd. Op allebei de lijstjes prijkt namelijk maar een enkel cadeautje. Imran is verzot op voetballen. Dat moet haast wel, want hij vraagt het spel FIFA 19, een voetbalvideogame. Scoren als Cristiano Ronaldo.
Lmar is hard op weg al een echte 'dame' te worden want haar verzoek aan de Sint is make-up. Het is voor haar te hopen dat ze voorlopig de neppers in haar moccassins aan wil treffen, want je gezicht schilderen op kleuterleeftijd? Enfin, de Sint weet ervan en kan aan de slag. Je zult zien, daar heeft de oude baas zo zijn mensen voor. Die hebben er kijk op. Net zoveel als de kinderen van De Horizon. Die kun je wel om een boodschap sturen!