Via School 's Cool krijgen leerlingen die even een steuntje in de rug nodig hebben hulp van een mentor.
Via School 's Cool krijgen leerlingen die even een steuntje in de rug nodig hebben hulp van een mentor.

School's cool Delft zoekt mentoren

Algemeen

Delft - School's Cool Delft is op zoek naar thuismentoren voor kwetsbare scholieren.

Voor Swen, bijvoorbeeld, omdat zijn moeder ernstig ziek is. En voor Beela, die uit Afghanistan komt en slecht Nederlands spreekt. Beide leerlingen zijn kansrijk in het onderwijs maar hebben een steuntje in de rug nodig om het schooljaar tot een goed einde te brengen. School's Cool Delft werft mentoren, koppelt hen aan deze leerlingen en ondersteunt de vrijwilligers met hun mentoraat. Elk jaar zijn er zo 60 mentoren nodig; Inspirerende vrijwilligers die zich wekelijks 1,5 uur willen inzetten.

Aandacht
Het belangrijkste doel van de mentoraten is het voorkomen van schooluitval en het vergroten van de kansen van leerlingen vanaf groep 8 van de basisschool tot in het voortgezet onderwijs. De mentoren bezoeken hun leerling wekelijks thuis gedurende het hele schooljaar. Zo kunnen ze onder meer helpen met het maken van een schoolkeuze, de voorbereidingen en de overstap naar de middelbare school. Ook worden er leerlingen in het voortgezet onderwijs begeleid van wie de schoolresultaten in gevaar komen doordat er te weinig of geen ondersteuning door ouders kan worden gegeven.
In Delft bestaat School's Cool al bijna 10 jaar en probeert zij met de inzet van mentoren het verschil te maken voor kwetsbare leerlingen en hun ouders. Dit werk wordt financieel ondersteund door de gemeente, verschillende fondsen en stichtingen. Zo was met hun hulp het schoolseizoen 2017/2018 voor meer dan 60 scholieren een geslaagd jaar.

Meld je aan als mentor
Ook nu zijn we weer op zoek naar nieuwe mentoren, die wekelijks thuis de kinderen willen helpen en ondersteunen. Kijk voor meer informatie op www.schoolscooldelft.nl of neem contact op met Marijke Rethans, e-mail: marijke@schoolscooldelft.nl.