Delft als startlocatie van uiteenlopende wandeltrektochten door historische steden en de gevarieerde natuur van Zuid-Holland. (foto: Rie Schenkelaars)
Delft als startlocatie van uiteenlopende wandeltrektochten door historische steden en de gevarieerde natuur van Zuid-Holland. (foto: Rie Schenkelaars)

Mooie wandeltrektochten met Delft als uitgangspunt

Algemeen

Een paar jaar geleden is Hike in Holland begonnen met het ontwikkelen van wandeltrektochten voor de binnen- en buitenlandse markt.

De basis ligt in Delft. De eerste tocht die uitgezet was: Oude Steden en Duinen.
Een achtdaagse wandeltrektocht, die begint in Delft en via Scheveningen, Noordwijk, Lisse, Leiden, Zoetermeer, uiteindelijk weer terugkeert naar Delft.
Gemiddeld wordt er zo'n 20 kilometer per dag gewandeld. Het is een bijzondere combinatie tussen natuur en cultuur. De trektocht loopt door de historische steden Delft, Den Haag en Leiden. En de gevarieerde natuur van Zuid-Holland biedt kust, duinen en polders.
Inmiddels hebben al vele wandelaars uit binnen- en buitenland Hike in Holland ontdekt. Buitenland zeg je? Ja, want er zijn wandelaars uit de VS, Canada en Australië, maar ook de wester-, ooster- en zuiderburen weten de weg naar Nederland te vinden om te wandelen.
Gestaag wordt het aantal wandeltrektochten uitgebreid. Er zijn tweedaagse arrangementen en er is zelfs een wandeltrektocht van elf dagen. Hierin wordt de Bevrijdingsroute gevolgd, Market Garden geheten, die plaatsvond aan het einde van de Tweede Wereldoorlog. De deelnemers van deze tocht weten wél in één keer Arnhem te bereiken.
De organisatie voorziet de deelnemers altijd van beschrijvingen van de wandelingen, waarin steeds stukjes cultuur en natuur worden toegelicht. Korte toelichtingen, omdat de beschrijvingen wel hanteerbaar moeten blijven.
Vind je het prettiger om te wandelen met GPS, dat kan ook. De unieke routes van Hike in Holland zijn ook voorzien van GPS. In de wandelroutes zijn altijd comfortabele hotels opgenomen, zoveel mogelijk kleinschalige familiehotels. Indien gewenst kan ook de bagage worden vervoerd.
Kijk voor meer informatie op: www.hike-in-holland.com/nl/.