Afbeelding
Foto: Coen de Jong

38CC verhuist naar de Papenstraat

cultuur

DELFT - Zondagmiddag 28 oktober, tijdens de drukbezochte opening van de jubileumtentoonstelling First Decade, heeft directeur Coen de Jong bekend gemaakt dat 38CC per 31 december van dit jaar de Hooikade gaat verlaten. Begin 2019 verhuist de expositieruimte naar een nieuwe locatie in het hart van de Delftse binnenstad. Aan de Papenstraat nummer 5, op de hoek van de Halsteeg, zal het programma verder worden voortgezet, verdiept en uitgebreid met nieuwe exposities, activiteiten en projecten. Volgens de Jong kan de vestiging van een culturele instelling met een brede publieksfunctie zoals 38CC, een impuls zijn voor ontwikkeling van dit vergeten stukje binnenstad. 
"38CC met haar hedendaagse moderne kunst past wat mij betreft geweldig bij de uitstraling van de stad Delft", zei wethouder Bas Vollebregt (cultuur) in zijn openingsspeech.

Met de jubileumtentoonstelling sluit 38CC de periode aan de Hooikade af. Maar liefst 65 kunstenaars die afgelopen 10 jaar bij 38CC hebben geëxposeerd, nemen eraan deel. In de kluis passeren bovendien alle tentoonstellingen van de afgelopen 10 jaar nogmaals de revue. First Decade biedt daardoor niet alleen een fraai overzicht van de hedendaagse kunst van dit moment, maar geeft ook inzicht in de ontwikkeling van 38CC als expositieruimte. (foto's: Coen de Jong)

Afbeelding
Afbeelding