Mantelzorger Ineke Ludikhuize verzorgt een lezing (foto: Johan van Walsum)
Mantelzorger Ineke Ludikhuize verzorgt een lezing (foto: Johan van Walsum) Foto: Johan van Walsem

Mantelzorger vertelt haar verhaal

Algemeen

DELFT - Zaterdag 10 november is de 'Dag van de mantelzorg'. Het bestuur van de Vierhovensociëteit nodigde mantelzorger Ineke Ludikhuize uit om een lezing te komen geven. Deze lezing vindt plaats op dinsdag 6 november van 14.00 uur – 16.00 uur in de Vierhovenkerk, aan de Obrechtstraat 50 te Delft.

In 2013 zegde Ineke Ludikhuize haar betaalde baan op en werd zij fulltime mantelzorger voor haar echtgenoot (oud-politicus Willem Aantjes) tot zijn dood in oktober 2015. Sinds 2016 zorgt zij met anderen voor een buurvrouw die jong Alzheimerpatiënte werd.

Boek
Haar boek 'Een warme jas' (Forte Uitgevers 2014, 2018) schreef ze voor mantelzorgers als zij. Voor dit boek sprak ze met mantelzorgers in heel verschillende situaties; met jongeren en ouderen, allemaal mensen die zorgen voor iemand waar ze een warme jas voor willen zijn.
Sindsdien spreekt ze door het hele land met mensen die werken in de zorg of die mantelzorger zijn en schrijft ze over de verhalen die ze hoort.
In de lezing vertelt ze wat ze daarvan geleerd heeft. Wat zijn de zingevingvragen die mensen zoal stellen als het over mantelzorg gaat? Woorden als liefde, plicht, werk, durven vragen, balans en humor komen voorbij.

De lezing is geschikt voor iedereen. Wel of geen ervaring met mantelzorgen: iedereen kan erover meepraten en -denken, want het thema gaat iedereen aan en komt altijd ergens in je leven op je weg.
'Een warme jas' is in de pauze en na afloop ook te koop, kosten: 17,95 euro.
De deuren van de Vierhovenkerk openen om 13.30 uur, iedereen is van harte welkom. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.