Samen in de weer met keramiek en mozaïek.
Samen in de weer met keramiek en mozaïek.

Voorbereiding op De Keramieken Kaart van Delft

Algemeen

Iedere Delftenaar kan op zondag 21 oktober tussen 10 en 16 uur gratis deelnemen aan de ´Workshop met klei huisjes´.

Tijdens de workshop worden huisjes van klei gemaakt, huisjes die gebruikt worden in het kader van het project De Keramieken Kaart van Delft. Er zijn koffie, thee en koekjes aanwezig, en de kunstenaars betrokken bij het project zijn er voor de begeleiding. De workshop gaat plaatsvinden in Delftstede, op de Phoenixstraat 66 in Delft.

Keramieken Kaart van Delft
De Gouden Eeuw komt tot leven in de Papenstraat. Een kaart van Delft uit de 17de eeuw gaat één van de vele blinde muren van de Papenstraat verfraaien. Deze plattegrond van maar liefst 15 vierkante meter wordt gemaakt in een 3D effect van mozaïek en keramiek.
Dat wil zeggen dat veel huisjes en gebouwen van keramiek gemaakt moeten worden om de kaart te kunnen realiseren.
Dit project, onder leiding van Nan Deardorff-McClain (mozaiek) en Colja de Roo (keramist), wordt helemaal gezamenlijk gemaakt met Delftenaren zoals jij. Dit is niet alleen een kunstproject, het is een project van ons allemaal.

Wanneer en waar?
De realisatie van De Keramieken Kaart van Delft gaat plaatsvinden in de loop van volgend jaar, in 2019. Het is een langdurig proces van keramiek maken en mozaïek leggen, een proces dat iedereen met veel plezier aan gaat. Het valt samen met Het Jaar van de Goude Eeuw.

Zo veel mogelijk Delftenaren
De Keramieken Kaart van Delft gaan we maken met zoveel mogelijk Delftenaren. We gaan samenwerken met scholen en verzorgingstehuizen, met studenten en ondernemers. En gaan regelmatig workshops en presentaties plaats vinden, waar iedereen die geïnteresseerd is aan mee kan doen.

De gratis workshop in Delftstede aan de Phoenixstraat 66 is op zondag 21 oktober. Kijk ook alvast eens op de website: www.keramiekenkaart.nl.