Ed Hoogendijk van Le Mariage verzorgt een diner voor twee in de toren van de Nieuwe Kerk (foto: Willem de Bie)
Ed Hoogendijk van Le Mariage verzorgt een diner voor twee in de toren van de Nieuwe Kerk (foto: Willem de Bie)

Win een 'sky high' diner voor twee!

Algemeen

DELFT - Culinair genieten op hoogte, in de toren van de Nieuwe Kerk om precies te zijn. Voor iedereen die 'sky high' dineren op zijn of haar bucket list heeft staan.

Om deze onvergetelijke ervaring voor een gelukkig duo waarheid te laten worden, kwam Ed Hoogendijk van Boudoir Le Mariage op de proppen. "De kerk is op zoek naar samenwerkingen met de stad en ik wilde persoonlijk een steentje bijdragen. Het valt binnen mijn vakgebied en -hoe toevallig - ik speelde al jarenlang met het idee om een keertje bovenin de top van de Nieuwe Kerk te kokkerellen. Toen leek dat onmogelijk, maar je ziet: in het leven blijkt dus bijna alles mogelijk! Ik zei dus volmondig 'Ja!' toen Wilco Blaak, het Hoofd van de Oude en Nieuwe Kerk, mij hiervoor benaderde. Niet alleen mijn droom komt hiermee uit, we gaan ook twee mensen op bijzondere wijze culinair verwennen."
De Nieuwe Kerk is de afgelopen jaren grondig gerestaureerd is. Een nieuw verwarmingssysteem en nieuwe stoelen zorgen ervoor dat het aangenaam toeven is. Het ontbreekt echter nog aan voldoende toiletten en kleinere zaaltjes, nodig om het gebouw nu en in de toekomst voor kerkelijke én culturele activiteiten goed te kunnen blijven gebruiken.

De komende maanden gaat eigenaar de Protestantse Kerk Delft een plan maken. Zorgvuldig, met respect voor de historie en samen met de inwoners en ondernemers uit de stad, de gemeente Delft en de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed. De Delftse bevolking kan meedenken door een enquête in te vullen. Deze vragenlijst over de Nieuwe Kerk, te vinden op de website: www.onkd.nl, kan tot en met zondag 14 oktober worden ingevuld. De invullers maken kans op een diner voor twee bovenin de toren van de Nieuwe Kerk verzorgd door culinaire duizendpoot Ed Hoogendijk en zijn team. Doe mee en win een onvergetelijk ervaring!