Klokdiertjes. (Foto: Wim van Egmond)
Klokdiertjes. (Foto: Wim van Egmond) Foto: Wim van Egmond

Dit heb je nog nooit gezien

Algemeen

Vergeet de stoere leeuwen, vergeet de zeehonden en vergeet ook die schattig spelende hondjes maar. In Duurzaamheidscentrum De Papaver in Delft ontdek je vanaf 14 oktober dieren die véél indrukwekkender zijn.

Ze zijn onzichtbaar klein en ze doen dingen die je niet voor mogelijk houdt. Duizenden springstaartjes in een vierkante meter grond of beerdiertjes die bij diepvriestemperaturen gewoon doorleven. Ze bestaan! Gewoon buiten en bij iedereen in de tuin.
Vanaf 14 oktober zijn ze te zien in Duurzaamheidscentrum De Papaver. Wat normaal onzichtbaar is, staat nu op nagelscherpe foto's en films te zien. 'Eén vierkante meter natuur' heet deze expositie. Het is een wonderbaarlijke microscopische ontdekkingstocht door de natuur van de polder.
Met dank aan het Nederlands Genootschap voor Microscopie en Duurzaamheidscentrum De Papaver die deze tentoonstelling samen opzetten.

Barende watervlooien
Op deze expositie kunnen mensen ook zelf door microscopen kijken. En er zijn verbazingwekkende films te zien. Van barende watervlooien bijvoorbeeld en van klokdiertjes die in de sloot zo hard met hun 'armpjes' wapperen dat het eten vanzelf hun mini-maag binnenstroomt. Ook is er een speurtocht voor kinderen. Bezoekers kunnen trouwens meedoen aan deze expo door hun mooiste macrofoto's in te leveren.
Kees Moeliker, directeur van het Natuurhistorisch Museum Rotterdam, opent deze expositie op zondagmiddag 14 oktober om 15.00 uur. Ook Antoni van Leeuwenhoek zelf is deze middag live aanwezig.

Plaats: Duurzaamheidscentrum De Papaver, Korftlaan 6 in Delft.Dagelijks open van 9.30 tot 17.00 uur. Zaterdag gesloten. Zondag vanaf 13.00 uur.