Het is maar dat u het weet

Algemeen

Zondag 7 oktober kunnen natuurliefhebbers hun hart ophalen tijdens de Dag van de Veldbiologie in Natuurcentrum Melarium aan het Melariumpad 11 in Delft. Van 12.30 uur tot 16:00 uur kan de veelzijdigheid van de veldbiologie worden ervaren. Het is een dag met een afwisseling van presentaties en veldwerk, onderwerp: mossen, schelpen, bijen, waterleven, planten, natuur in de tuin, zoogdieren en natuurlijk het Melarium zelf, een centrum voor natuur, bijen en kunst, waar je rust en ruimte vindt.

Vrijdagavond 12 oktober kan er van 19.00 uur tot 21.00 uur naar vleermuizen worden gezocht. Na een korte inleiding over vleermuizen, gaan de deelnemers met batdetectoren op zoek naar deze vliegende zoogdieren. De activiteit is met name geschikt voor kinderen en wordt samen met de Delftse Natuurwacht georganiseerd. Voor meer informatie kijk op www.ivn.nl/delft of www.natuurwacht.nl Deelname is gratis, aanmelden niet nodig. Start: Bibliotheek Den Hoorn, Fluitekruid 62, Den Hoorn.

De 27e editie van Het Ouderen Songfestival is in volle gang. Zangliefhebbers van 55 jaar en ouder staan sinds 2 september j.l. in de voorrondes verspreid door het land. Ze worden begeleid door artistiek leider en pianist van het OSF Kees van Zantwijk. De eerste vier voorrondes hebben zestien halve finalisten opgeleverd, waaronder John Spoel bekend van The Voice Senior. Een andere TVS-kandidaat, Bob Bullée, zal donderdag 25 oktober aantreden in het Rietveld Theater in Delft, aanvang: 14.00 uur. Kunt u ook een mopje zingen en bent u 55-plus? Kijk voor meer informatie en inschrijven: www.ouderensongfestival.nl
Telefoon: 020-6220183 of mail: info@ouderensongfestival.nl
Geen zangtalent? Kom dan gewoon kijken, luisteren en genieten.

Vriendschap is: samen leuke dingen doen. Neem op maandag 8 oktober je vriend of vriendin mee naar de Dorpshoeve in Schipluiden voor een leuke middag. Maak, in het kader van de Kinderboekenweek, een vriendschapsbandje of een vriendschapsdoosje (met gelukssteen!) of ontwerp een mooie kaart en speel gezellig samen een spel of luister even naar het voorlezen. Van 15.30 uur tot 17.00 uur voor iedereen van 6 jaar en ouder. Entree is gratis.

De zoekdienst van 7 oktober in de Nieuwe Kerk staat in het teken van gezondheid, ziekte en genezing. Gevraagd naar wat mensen belangrijk vinden staat gezondheid hoog op de lijst. Ja, wie wil er nu niet beter worden! Er wordt wat gebeden om genezing – binnen en buiten de kerk. Mag je dan een wonder verwachten of is dat te naïef gedacht? Betekent 'beter worden' altijd afwezigheid van ziekte of word je soms door ziekte een beter mens? Voorganger in de zoekdienst is ds. Rob van Essen, als Protestants emeritus predikant woonachtig in Delft en o.m. betrokken bij de Jessehof. Als verpleegkundige begonnen, is hij al vele jaren actief op het terrein van geloof en gezondheid, ziekenzalving en rouwbegeleiding. Volgens hem geeft geloof grond onder de voeten als ziekte en handicap toeslaan. De zoekdienst begint om 13.00 uur. Om 12.30 uur gaat de kerk open. Er staan broodjes, koffie en thee klaar.