<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo delftopzondag.nl
Patiënten en medewerkers in beweging in het Reinier de Graaf Gasthuis. (Foto: Frank van der Burg)
Patiënten en medewerkers in beweging in het Reinier de Graaf Gasthuis. (Foto: Frank van der Burg) (Foto: FRANK VAN DER BURG)

Reinier de Graaf in actie tijdens Beweegweek

Het Reinier de Graaf ziekenhuis organiseert van maandag 8 tot en met vrijdag 12 oktober de 'Beweegweek' voor patiënten, bezoekers en medewerkers. Het doel is om op een leuke en laagdrempelige wijze het belang van bewegen onder de aandacht te brengen.

Daarnaast zamelt het ziekenhuis geld in voor extra beweegmaterialen voor patiënten, waaronder hometrainers. Tijdens de Beweegweek kunnen patiënten, medewerkers en bezoekers op diversen manieren in actie komen. Ook andere geïnteresseerden zijn van harte welkom om te komen kijken en om mee te doen.

Spinnen
Carina Hilders, directeur van Reinier de Graaf, trapt de actieweek komende maandag af. Samen met patiënten en bezoekers spint zij mee op een van de 10 spinningfietsen in de centrale hal van het Gasthuis in Delft. Hilders is enthousiast: "Het is een langgekoesterde wens om met elkaar aandacht te schenken aan bewegen en vitaliteit. Regelmatig bewegen draagt bij aan het herstel van onze patiënten en ook aan de vitaliteit van onze medewerkers. En dat vinden we belangrijk, want door een goede conditie ben je energieker, vind je een betere balans tussen werk en privé en kun je nog beter voor onze patiënten zorgen."

Meer beweegmaterialen
Patiënten en medewerkers kunnen tijdens de Beweegweek dagelijks deelnemen aan verschillende activiteiten, zoals spinnen, yoga en een voor patiënten op maat gemaakte bootcamp. Bezoekers en andere geïnteresseerden kunnen zich voor spinnen aanmelden via de Facebook-pagina van Reinier de Graaf. Ook is er op de begane grond voor iedereen een interactieve looproute uitgezet met QR-codes. Bij elke stop krijgen de wandelaars door middel van een QR-code informatie over bewegen en gezonde voeding.

Sneller herstel
Initiatiefneemster van de Beweegweek en ergotherapeut Maaike Philippo licht toe: "We vinden het belangrijk dat patiënten in beweging blijven, want dat zorgt er onder meer voor dat ze tijdens een opname door ziekte of na een operatie sneller herstellen en minder kans op complicaties hebben. En om meer patiënten in beweging te krijgen hebben we meer materialen nodig. Diverse bedrijven hebben al een mooi bedrag toegezegd voor nieuwe apparatuur. Maar we hopen natuurlijk op nog meer donaties."

Iedereen die deze sponsoractie een warm hard toedraagt, kan een donatie doen in de collectebus bij de receptie in de centrale hal van het ziekenhuis of een bedrag overmaken aan de Stichting Vrienden van Reinier de Graaf op rekeningnummer NL 63 RABO031.94.36.21 onder vermelding van 'Beweegweek'.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Heeft u gestemd voor Europese Parlementsverkiezingen ?Reageren!
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419598&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>