Afbeelding

Kunstenaars van Kadmium #43

cultuur

In de rubriek 'De Kunstenaars van Kadmium' wordt op deze website om de week een andere kunstenaar belicht.
Deze week deel 43: Loes Kouwenhoven

Naam: Loes Kouwenhoven
Discipline: Beeldhouwen
Atelier: Thorbeckestraat 73, Delft 
Website: www.loeskouwenhoven.nl

Loes Kouwenhoven (1947) is sinds 2010 als kunstenaar verbonden aan Kadmium.

Inspiratie uit dingen om me heen
"Ik ben geboren en getogen in de mooie stad Delft", vertelt ze. "Mijn opleiding voor docent tekenen volgde ik aan de KABK in Den Haag en de opleiding docent handvaardigheid.an de Nutsacademie in Rotterdam. Ik ben vele jaren als vakleerkracht beeldende vakken werkzaam geweest in het onderwijs. Daarnaast heb ik veel cursussen gegeven. In de eerste plaats vind ik het gewoon fijn om wat te maken. Daarbij Ik laat mij graag inspireren door de dagelijkse dingen die ik om heen zie. Zowel mijn aquarellen als mijn ruimtelijke werk zijn een een hommage aan het bijzondere en unieke van het gewone: vogels, mensen, landschappen, soms weergegeven met een knipoog. Daarnaast word ik geïnspireerd door oude verhalen."

Ruimtelijk werk
"Bij mijn ruimtelijke werk ga ik uit van de naturalistische vorm, waarbij ik door zo veel mogelijk te vereenvoudigen tot de uitdrukkingskracht van mijn vormen kom, waarbij het zoeken naar goede verhoudingen, licht, contrast en ruimte een belangrijke rol spelen."

Aquareltechniek
Loes werkt graag met was of klei. "Deze materialen zijn goed te vormen zijn en kunnen daardoor ook nog een verrassende wending geven aan het idee, waar je mee bezig bent", legt ze uit. De beelden worden vervolgens gebakken en geglazuurd of gegoten in kunsthars of brons. "Bij mijn schilderijen gebruik ik vaak de aquareltechniek. Het spelen met kleur en water ervaar ik als een spannend avontuur. Mijn onderwerpen zijn natuur, architectuur of een combinatie daarvan."

Afbeelding