SONY DSC
SONY DSC

Huis te koop wordt deze week aangeboden door Roepman Makelaardij

Algemeen

Ruim huis met reusachtige tuin op 'het eiland' langs de veilingvaart

PIJNACKER - Johan de Hoog is een bekende naam in de regionale voetbalwereld. DSVP is zijn favoriete club. Menigeen zal zijn beeltenis in de krant herkennen.

De garage met heuse scheepsbar, achter de royale tuin van zijn huis aan de Vlielandseweg in Pijnacker, is menigmaal de plaats van verzamelen geweest voor de voetballers waar hij leider van was. Samen met zijn vrouw Marloe en hun twee dochters is hij vijftien jaar geleden hier komen wonen. "Deze herenhuizen staan op wat wij hier noemen ´het eiland´, want het zijn tien huizen met een sloot er omheen", vertelt Johan. "Het is echt een apart buurtje, waar we zomers voor kunnen vissen. Zelf zit ik in de bloemen- en plantenhandel, en ik heb het altijd leuk gevonden om het langs de wegkant netjes te houden. Maaien, plantjes neerzetten. Het is wel toepasselijk, want het slootje is vroeger de vaart voor de veilingschuiten geweest." Het huis van Johan en Marloe staat centraal aan de rand van de dorpskern Pijnacker, een echt herenhuis met een royale maatvoering. "Onze dochters zijn het huis al uit. We hebben ook een schoonzoon en sinds drie weken een kleindochter genaamd Manouk", zegt Marloe. De woning heeft hen altijd erg aangesproken. Hiervoor wonende in Pijnacker-Zuid, fietste hij er vroeger altijd langs op weg naar school in Zoetermeer. En zij werkte er tegenover, bij Van Vliet. "Uiteindelijk zijn wij er dus gaan wonen", zegt ze. "Het huis kwam te koop en wij waren er helemaal weg van." Heel grote pluspunten van het huis zijn de grote tuin van ruim 24 meter diep en de garage met scheepsbar. "We hebben hier heel leuke en gezellige feesten en verjaardagen gevierd", zegt Johan. "En de garage was altijd de verzamelplaats voor de voetballers, en ook ideaal voor feestjes. Er staat een grote bar in, van een echt schip afkomstig, die eigenlijk nog twee keer zo groot was."
De lichte en-suite woonkamer heeft voor een speelse erker. Voor is ook de schouw met open haard en achter is er een mooie schuifpui naar de zonnige tuin. Op de vloer een mooie Frans eiken vloer. "We hebben de woning uiteraard gerenoveerd, maar alles is wel helemaal in de oude stijl gelaten", zegt Johan. De gesloten keuken heeft onder andere een afzuigkap, een combi-magnetron, een vijf-pits gaskookplaat, een koel-vriescombinatie, een 10-liter close-in boiler, een vaatwasser en een designradiator. "De doorgeefkast naar de woonkamer is zo´n voorbeeld van de oorspronkelijke stijl van het huis." Ook via de keuken is er een doorgang naar de tuin. Die is voorzien van diverse mooie, zonnige plekjes, maar je kunt ook de schaduw opzoeken. "De garage zou ook heel goed voor een bedrijf aan huis gebruikt kunnen worden", zegt hij. "Deze heeft ook nog een zolderverdieping, om veel op te slaan."
De woning heeft nog twee verdiepingen en wordt dus een beetje groot. Zeker omdat Johan inmiddels de pensioensgerechtigde leeftijd heeft bereikt. "We hebben een gelijkvloerse woning gevonden aan de andere kant van het spoor, eigenlijk maar 800 meter verderop, in de Pijnackerse Louise de Colignystraat. Het is niet leuk om hier te vertrekken, maar we blijven in de buurt..."
Op de eerste verdieping zijn er voor twee slaapkamers en achter een slaapkamer met een balkon. Er is een nette badkamer. De tweede verdieping heeft een voorzolder, een ruime slaapkamer en veel bergruimte.

Vlielandseweg 59, Pijnacker
Vraagprijs is 459.000 euro k.k.

Roepman Makelaardij
Molslaan 43
2611 RJ Delft
(015) 213 41 34
www.roepman.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding