Delft krijgt een eigen muziekstuk

Algemeen

De Koninklijke Harmoniekapel Delft (KHD) laat een muziekstuk componeren speciaal voor het themajaar Delft & de Gouden Eeuw. Van grootse Delftse schilders tot aan de Hyperloop, het wordt een werk dat de veelzijdigheid van de stad Delft omvat.

Op zaterdag 11 mei 2019 is de wereldpremière in de Nieuwe Kerk. Delft kan dan kennismaken met de muziek die speciaal voor de stad en de Gouden Eeuw is geschreven, uitgevoerd door de KHD. Samen met acht andere Nederlandse steden sluit Delft in 2019 aan bij het landelijke themajaar 'de Gouden Eeuw'. De KHD laat het muziekstuk componeren voor het themajaar in samenwerking met de gemeente Delft.

Kevin Houben
De internationaal toonaangevende componist Kevin Houben gaat de compositie schrijven. Zijn eerste 'stadssymfonie' voor de stad Peer (België) is afgelopen juni met groot succes ook in Parijs uitgevoerd, na een wereldpremière in 2017 door het nationale symfonieorkest van België. Daarnaast zijn stukken van zijn hand uitgevoerd tijdens het dancefestival Tomorrowland, maar ook tijdens het grootste wereldmuziekfestival WMC in Kerkrade. Juist de combinatie van symfonische en moderne klanken maakt hem tot de perfecte componist voor het Delftse stuk.

Wilt u al eerder naar de KHD komen luisteren? Op zaterdag 24 november treden zij op met de Wëreldbänd in theater De Veste.