Het is maar dat je het weet

Algemeen

Zondag 23 september viert de Belangenvereniging TU Noord haar 15-jarig bestaan. Een mooie gelegenheid om als buurtbewoners bij elkaar te komen en te praten over verleden, heden en toekomst van deze wijk. In de Botanische Tuin wordt de middag ingeleid door een aantal sprekers: Bob Ursem, directeur van de Botanische Tuin over de Tuin; Gertjan van der Harst, gemeente Delft, over de verborgen schoonheid van de Wippolder; en Hiltrud Pötz, stedebouwkundige, over de duurzame en klimaatbestendige stad. Erik van Hunnik, voorzitter Belangenvereniging TU Noord, over de recente activiteiten van de belangenvereniging; U bent van harte welkom op 23 september, van 16.00 uur tot 19.00 uur in de Botanische Tuin. Voor meer informatie zie www.tunoord.nl of facebook.com/tunoord.

Het Delfts Symphonie Orkest o.l.v. Peter Gaasterland speelt een prachtig verhalend programma op zaterdag 13 oktober om 20.15 uur in de Delftse Hofkerk aan de Cort van der Lindenstraat 1. Na een macabere "Nacht op de kale berg" van Moessorgski wordt op adem gekomen met Mozarts' levenslustig en fijngevoelig "Dubbelconcert voor fluit en harp" met fluitiste Martine van der Loo en harpiste Ernestine Stoop. In een kleurrijke orkestratie laat Rimski-Korsakov met de symfonische suite "Scheherazade" vier aansprekende oriëntaalse verhalen vertellen uit 1001-nacht. Kaarten 15 euro via www.hetdso.nl en 18 euro aan de zaal.

15 oktober 2018 vindt de lezing 'De gelaagdheid van Sterven' plaats door Ineke Koedam. Ineke Koedam is oud-hospicecoördinator en schoolt werkers in de terminale zorg. Ineke is initiatiefnemer en voorzitter van het Landelijk Expertisecentrum Sterven. Deze avond geeft Ineke inzicht in de gelaagdheid van het stervensproces en krijgt u aanwijzingen om uw bewustzijn rondom sterven te verruimen door autonome kennis en wijsheid te ontwikkelen. Voor meer informatie: www.landelijkexpertisecentrumsterven.nl. Tijd: 20.00 uur tot 21.30 uur. Kosten: 20,- euro inclusief koffie en thee Adres: Het Boomhuis Delft, Beukenlaan 2a, 2621 VC in Delft. Aanmelden verplicht: hetboomhuisdelft@gmail.com.

Zondag 7, 14, 21, en 28 oktober, van 14.00 uur – 15.30 uur, organiseert IVN Delft paddenstoelenexcursies. Paddenstoelen zijn en blijven een geheimzinnig natuurverschijnsel. Tijdens de excursies, op verschillende plekken in Delft, kun je vele paddenstoelen vinden. Waarom hebben ze zulke bijzondere namen, zoals dodemansvingers en judasoren? Let op de aankondiging op de sites van IVN en DNW voor meer informatie.

Bij LETS Delft e.o. voel je je nooit bezwaard als je hulp van een ander nodig hebt. Want iedereen zet zich daar in op zijn eigen manier. Ruilen is hier niet 'gelijk oversteken'. Als jij bijvoorbeeld 40 'eentjes' verdient door iemand twee uur te helpen bij het winterklaar maken van diens tuin, kun je die zelf weer uitgeven voor het laten opruimen van je huis door een ander lid. Benieuwd hoe het werkt: kom naar een bijeenkomst op maandag 1 oktober om 20.00 uur in Delft. Bel voor het precieze adres en verdere info naar Jean Huizing: 0644378320.