De Nabeschouwing

sport

NOOTDORP - Waar voor de meeste ploegen de competitie pas dit weekend begint, heeft Nootdorp er al drie speelronden opzitten, die allen werden verloren. Trainer Dick Boereboom predikt realisme.

- Dat is niet de start waarop je had gehoopt...
"Nee, maar we moeten wel reëel blijven. Tegen Achilles Veen en Spijkenisse uit heeft iedereen het moeilijk en tegen Capelle hebben we het in eigen huis niet laten zien. Dat zijn ook niet de ploegen waar je vooraf punten tegen móet halen. Aan deze drie wedstrijden moeten we niet al te verstrekkende conclusies verbinden, want we hebben nog zevenentwintig wedstrijden te gaan."

- Daarin komt het goed?
"Natuurlijk. We zijn net bezig en hebben te maken met enkele blessures. Daarbij zijn er ten opzichte van vorig seizoen twaalf jongens vertrokken en er zijn twaalf nieuwe jongens gekomen. Die komen veelal uit de tweede of eerste klasse en moeten even aan het niveau aanhaken. Dat gaat al hartstikke aardig, maar dat natuurlijk altijd nog beter."

- Moet het zaterdag tegen XerxesDZB gebeuren?
"Daar gaan we natuurlijk wel voor, maar we moeten ook realistisch blijven. Zij hebben een heel goede ploeg, maar wij moeten er altijd, ongeacht de tegenstander, voor zorgen dat ons sportpark een onneembare vesting is."