Afbeelding

Open dag Werkse! op zaterdag 29 september

Algemeen

Werkse!, het werkbedrijf van Delft, opent op zaterdag 29 september van 11.00 uur tot 15.00 uur haar deuren. Ben je benieuwd wat er zoal in dat 'dichte grijze pand' – ook wel de skatebaan genoemd – gebeurt? Je bent van harte welkom!

Werkse! bestaat dit jaar 90 jaar. Een mooie aanleiding om het bijzondere bedrijf in Den Hoorn open te stellen voor alle belangstellenden. Werkse! begeleidt mensen met een arbeidsbeperking en bijstandsgerechtigden naar de arbeidsmarkt.

90 jaar
In januari 1928 startte de onderwijzer Jan van der Wouden een werkplaatsje voor vijf verstandelijk gehandicapte jongens in een oude schuur aan het Delftse Doelenplein. Dat was het allereerste begin van wat is uitgegroeid tot Werkse!. In 2018 wordt die start van 90 jaar geleden gevierd met een jubileumjaar. Met 90 jaar heeft Delft een van de oudste sociale werkvoorzieningen in het land. Door de jaren heen op vele locaties en onder vele namen uitgevoerd: Stichting Nazorg, Van der Woudenstichting, Delftse Stichting Sociale Werkvoorziening, Bedrijven Sociale Werkvoorziening, Combiwerk en vandaag de dag Werkse!.

Open dag
Tijdens de open dag laten medewerkers Werkse! in bedrijf zien. Zij pakken specerijen en kruiden in, assembleren bevestigingsmaterialen voor zonnepanelen en ook op de afdeling Post zijn onze collega's actief. In het Magazijn draaien de sealmachine en de vorkheftruck rondjes. Groenmedewerkers tonen hun gereedschap en machinerie en wist je dat een bladblazer en een voetbal heel goed samengaan? Er is een bedrijvenopstelling van de overige werksoorten: beveiliging, schoonmaak en (groeps)detachering. Je kunt de tentoonstelling over 90 jaar sociale werkvoorziening in Delft bezichtigen.

Vermaak
Ook voor de kinderen is er volop vermaak. Een heus pannaveldje, springkussen, tafelvoetbal en -tennis, popcorn, schminken en meer. Groot en klein kan rijvaardigheid testen in de Ride Simulator. Er is een selfie box, dus je kan met een mooie foto naar huis! Het boek 'Mensenwerk – 90 jaar het verschil' is te koop, waarbij de opbrengst naar een goed doel gaat. Werkse! trakteert op koffie/thee/fris.

Banenmarkt
Op zoek naar een baan? Kom dan zeker naar de banenmarkt en bekijk de vacaturewand. Volg de training online solliciteren of luister naar een van de accountmanagers die vertelt over 'kansen op de arbeidsmarkt'. Verder is er een workshop over de historie van het bedrijf. De architect komt vertellen over het ontwerp van het gebouw. Liever 'op de koffie bij de directeur' of een korte weerbaarheidstraining, zoals die die ook aan medewerkers wordt geven? Ook dat kan de 29e. Inspiratie kun je verder krijgen bij de 'Denker des vaderlands' René ten Bos.

Meer informatie
Half september staat het volledige workshopprogramma op www.werkse.nl/nieuws. Vooraf aanmelden is niet nodig. Je vindt Werkse! aan de Gantel 23 in Den Hoorn.