Verkoopleider Jorge Niemeijer bij de grote voorraad, met een grote keuze uit uitvoeringen en kleuren. (foto's: ML)
Verkoopleider Jorge Niemeijer bij de grote voorraad, met een grote keuze uit uitvoeringen en kleuren. (foto's: ML)

Preuninger-actie met gunstige BPM en aankoopkorting op de Fiat 500, Panda en Punto

Algemeen

YPENBURG – Door de nieuwe WLTP-wetgeving wordt een aantal modellen fiks duurder. Het volledige modellenaanbod van Fiat heeft hier last van. Denk aan de Fiat 500, de Fiat Panda, maar bijvoorbeeld ook de Fiat Punto.

Preuninger Haagland heeft hier op ingespeeld, door van deze modellen extra veel exemplaren in voorraad te nemen. Het gaat om 150 auto´s in de voorraad van Preuninger, die bij aanschaf na 1 september nog wel onder de oude NEDC-regeling vallen. "Kopers van deze auto´s ontspringen dus de dans van de nieuwe regelingen", zegt verkoopleider Jorge Niemeijer.

Nieuwe maatstaven
Wat houdt die veranderde regelgeving precies in. Per 1 september is het NEDC-tijdperk overgegaan in het WLTP-tijdperk. Deze afkortingen zullen bij veel mensen niet zo bekend zijn. Toch kunnen zij de consequentie hiervan in hun portemonnee gaan voelen. Kopen zij na 1 september een nieuwe auto, dan vallen ze onder de WLTP-regelgeving. Die heeft te maken met een verhoging van de CO2-uitstoot, wat in Nederland weer in verbinding staat met de hoogte van de BPM. "Om het kort te zeggen, worden onder de nieuwe regelgeving de auto´s langer en onder meer realistische omstandigheden getest", legt Niemeijer uit. "Door deze nieuwe testmethode wordt de CO2-uitstoot van het volledige modellengamma zwaarder belast."

Fors duurder
De uitstoot CO2 van nieuwe auto´s wordt in het vervolg anders berekend. Dit is dus van grote invloed op de in Nederland geldende BPM, de belasting op personenauto´s. Volgens de officiële lezing: Het resultaat van deze factoren is, dat de WLTP CO2-waarde van een bepaald merk, model en uitvoering gemiddeld genomen fors hoger is, dan de CO2-waarde van diezelfde model-uitvoeringscombinatie onder het NEDC-regime. Het verschil kan grofweg tussen 10 en 35 procent zijn!
Dit geldt dus voor alle nieuwe auto´s in Nederland. "Niet alleen de Fiat 500, Panda en Punto, maar bijvoorbeeld ook de volledige bedrijfswagenlijn van Fiat", zegt Niemeijer. "En dus alle nieuwe auto´s van alle andere merken, die zijn allemaal vanaf september hoger belast en hierdoor ook duizenden euro´s duurder in de aanschaf."

Voorraad en prijsactie
Volgens Niemeijer kan de aanschafprijs tot wel 16.000 euro hoger liggen. Bovendien ga je meer belasting betalen en wordt auto rijden dus duurder in het gebruik. "Maar Preuninger heeft hier dus op ingespeeld", zegt Niemeijer. "Voor wat betreft de voorraad auto´s die nog onder het oude regime vallen, is er een ruime keuze uit uitvoeringen en kleuren en de auto kan ook snel afgeleverd worden."
Je profiteert kort gezegd van besparingen tot 4.500 euro aan BPM, geldig tot aan het einde van het jaar.
Naast het BPM-voordeel heeft Preuninger ook aantrekkelijke acties met lage rentes bij financiering, interessante private-lease-prijzen en tevens hoge overstapkortingen. Dit om het nog aantrekkelijker te maken om over te stappen op een nieuwe Fiat.

Fiat 500X
Ook op een andere manier heeft Preuninger Haagland ingespeeld op de veranderingen. Zo is de nieuwe Fiat 500X onthuld. In de productie van dit model is al ingespeeld op de aanpassing. "Er is een nieuwe Firefly-motor ontwikkeld, WLTP-getest en met minder CO2-uitstoot. Beter en zuiniger en deze auto zal geen last krijgen van de BPM-stijging."
Er zijn genoeg redenen om eens langs te komen bij Preuninger Haagland. Ga om tafel met Jorge Niemeijer of één van de andere verkopers en laat u volledig voorlichten.

Preuninger Haagland
Laan van Waalhaven 417
2497 GM Den Haag-Ypenburg
(070) 307 39 50
www.preuninger.nl