Bekijk de eeuwenoude monumentale boerderij tijdens Open Monumentendag (Foto: Paul van der Blom)
Bekijk de eeuwenoude monumentale boerderij tijdens Open Monumentendag (Foto: Paul van der Blom) Foto: Paul van der Blom

Natuurmonumenten opent boerderij Ackerdijkse Plassen

advertenties

De boswachters van Natuurmonumenten organiseren op zondag 9 september Open Monumentendag in de Ackerdijkse Plassen, een vogelparadijs tussen vlakbij Delft. En dat is bijzonder! Je kunt namelijk zelf een wandeling door het normaal gesloten natuurgebied maken of een kijkje nemen in de monumentale, Zuid-Hollandse boerderij uit 1666.

Om de vele vogels die in de Ackerdijkse Plassen leven de rust en ruimte te gunnen, is dit bijzondere natuurgebied normaal gesproken niet vrij toegankelijk. Maar op deze dag kunnen bezoekers het gebied in gaan en genieten van alle vogels die boven hun hoofd vliegen.

Tijdens de wandelroute staan verschillende boswachters op hun post; klaar om je van alles te vertellen over het gebied waar vroeger turf werd gestoken om de ovens van de Delftse pottenbakkers op te stoken. Ook de monumentale, eeuwenoude boerderij zelf is deze dag opengesteld waarbij zelfs bijzondere de opkamer en melkkelder te bezichtigen zijn.

Welkom
Op zondag 9 september zijn bezoekers van 11.00 tot 16.00 uur van harte welkom. De toegang is gratis, aanmelden is niet nodig en alle informatie staat op www.natuurmonumenten.nl. De boerderij van de Ackerdijkse Plassen is te vinden bij Rijksstraatweg 127, 2645 BS Delfgauw. Kom op de fiets; er is voldoende plek om deze te stallen. Er is beperkte parkeerplek bij de boerderij. Volg hierbij de aanwijzingen van de boswachter

Meer informatie
Het complete overzicht van locaties en activiteiten staat op: www.natuurmonumenten.nl/OpenMonumentendag.