'365 dagen Delft' van start

Algemeen

Een bevolkingsregister, een trouwboek, een stadsplattegrond, een oud nieuwsbericht of een persoonlijke brief, het wordt allemaal bewaard. De hele Delftse geschiedenis, van 1246 tot nu, is terug te vinden aan Gantel 21 in Den Hoorn. Het stadsarchief gaat nu, 365 dagen lang, elke dag een archiefstuk uitlichten.

In het Stadsarchief van Delft ligt zes kilometer aan archief en honderden meters aan boeken en beeldmateriaal. Helaas zijn maar weinig mensen bekend met de verborgen parels uit deze berg informatie. Historici Gerrit Verhoeven en Ingrid van der Vlis spitten daarom maandenlang in Stadsarchief Delft kilometers aan documenten, boeken, foto's, prenten en posters door. Uiteindelijk vonden Gerrit en Ingrid 365 pareltjes uit de geschiedenis van Delft voor het nieuwe project '365 dagen Delft'. Het archief zal een jaar lang iedere dag een 'schat' uit het archief uitlichten.

Het project is bedoeld om de Delftenaren te laten zien welke bijzonderheden zich schuilhouden op de planken in het archief. Met een foto en een toelichting is dit archiefstuk op de website te bekijken op www.stadsarchiefdelft.nl. Daarnaast zal Delft op Zondag ook een jaar lang iedere week een van deze stukken in de krant plaatsen onder de kop '365 dagen Delft'. Het project 365 dagen Delft is inmiddels van start gegaan. Delft op Zondag plaatst de eerste archiefschat in de krant van volgende week, zondag 16 september.