Een vol Plan B, met zanger Kees Haak achter de piano (tekst: ML)
Een vol Plan B, met zanger Kees Haak achter de piano (tekst: ML) Foto: KOOS BOMMELE

Zanger Kees Haak zegt tegen iedereen in Delft: Proost!

Algemeen

DELFT - De gezellige ambiance van Plan B op de Boterbrug. Een leuke locatie in de binnenstad, met een piano. Helemaal de juiste locatie om een videoclip op de nemen van een song met de titel Proost.

Zo heet de nieuwe song van Kees Haak, die op 21 september uitgebracht wordt. Vanaf die datum is Proost te horen op diverse radiostations. Kees Haak, een song, Delft, dat zou toch niet...
Ja hoor, Kees Haak is de jongste zoon van Delfts legendarische zanger Nico Haak, bekend van nummers als 'Foxy Foxtrot', 'Als Ze Me Missen', ´HonkieTonkie Pianissie´, ´Sokkies Stoppen´ en nog veel meer. Hij is drie jaar geleden, terwijl hij een goed lopende motorzaak had in zijn woonplaats Soest, in de voetsporen van zijn vader getreden. Dat leverde nummers op als 'Het is weer zomer', 'Dat moet je niet doen joh', 'Op de fiets' en het nogal beladen 'Alle vrouwen zijn de baas'. En nu dan Proost, waarvoor een deel van de videoclip is opgenomen in Plan B, maar ook bij de Oostpoort en de Nieuwe Kerk op de Markt. "Waar het over gaat? Ik ben als lijdend voorwerp mijn leven aan het overzien, me bedenkend wat er allemaal is fout gegaan. En de moraal is, dat je niet in het negatieve moet blijven steken, maar gewoon met mensen om je heen een borreltje moet drinken", legt Kees Haak uit. "Ik verwacht er best wat van, je bent als artiest altijd op zoek naar succes. Met Proost brengen we misschien een liedje dat anders is dan je van een Haak zou verwachten, maar misschien spreken we daar wel een nieuwe doelgroep mee aan."
Volgens de zanger is elke artiest altijd op zoek naar de pot met goud, maar nu met een net iets andere inslag. "Het liedje is al vijf jaar oud, geschreven door mijn producer en lag op de plank. We zijn bijna drie jaar bezig geweest om het strak te polijsten, bij te slijpen, het was echt experimenteren." Eén optreden in Delft is al bekend. De plaats waar hij als een joch van één samen met zijn vader en moeder vertrok. "In Café De Nieuwe Prins aan het Oosteinde reik ik op 29 september de prijzen van de Biertapwedstrijd uit en doe daarna een aantal nummers. Nee, Kees Haak is niet zo'n artiest die alleen voortborduurt op bekende nummers. Hij is een artiest op zich en maakt het zich niet makkelijk door alleen maar songs van zijn vader te coveren. "Hoewel dat wel altijd garant staat voor succes, maar ik wil op mezelf staan", zegt hij. "Ik doe het wat origineler dan anderen, met m'n eigen manier van zingen. In grove lijnen blijft het altijd vrolijke, Nederlandstalige muziek, met ludieke onderwerpen."
Als klein kind is hij met zijn vader mee gegaan naar het noorden, omdat die dichterbij Hilversum moest wonen. Zelf woont hij al weer jaren in Soest, maar het liefst zou hij weer in Delft komen wonen. "Het is een prachtige stad. Leuk dat ik in Plan B een deel van de clip op kon nemen, ik ken Erik van Plan B trouwens goed. Een biertje op z'n tijd is goed, ik weet nog dat we dat tijdens het zware gesprek met NL Factor ook dronken, toen ik van een eigenaar van een motorzaak opeens in een solo-artiest zou gaan veranderen. Drie jaar geleden is dat nu..." Proost!
Het management van Kees Haak is Foxtrot Music. Kijk voor meer informatie op www.keeshaak.nl.