Afbeelding

Hemd van het lijf: Denise van Asperen

Algemeen

Ondernemers uit de binnenstad kunnen sinds kort bij communitymanager Denise van Asperen terecht voor allerlei vragen.

1.Waarom wilde je hier de op foto?
Als ik aan Delft denk, denk ik aan het blauwe hart. Ik vind het ook een mooi kunstwerk, dat in het midden van de stad staat.

2.Waar werk je?
Ik werk via de SCMD (Stichting Centrum Management Delft) als communitymanager voor de Delftse ondernemers. Bij de SCMD kijk ik vooral naar samenwerkingen tussen ondernemers, winkeliersverenigingen en andere partijen in de stad, zodat Delft nog leuker wordt voor bezoekers.

3.Wat houdt die rol precies in?
Ik ben het eerste aanspreekpunt voor ondernemers, en hun link naar de SCMD en het BOB (Stichting Bestuurlijk Overleg Binnenstad, red.). Ik ben er net begonnen en ga eerst heel veel praten met ondernemers om iedereen te leren kennen en zodat zij mij kunnen leren kennen.

4.Waar houd je je mee bezig?
Met het informeren van de ondernemers over samenwerkingskansen en met, bijvoorbeeld, het organiseren van verschillende evenementen voor ondernemers. Als er problemen zijn kunnen ondernemers ook bij me terecht.

5.Hoe betrekken jullie de inwoners van de binnenstad?
De bewoners zijn via de bewonersverenigingen vertegenwoordigd in de SCMD.

6.Waarom gaan ze dan niet naar de gemeente?
Met de kennis en het netwerk binnen de SCMD kan ik ze vaak de juiste weg wijzen om meteen aan het juiste loket het probleem aan te kaarten.

7.Wat staat er op het programma?
In oktober organiseert de SCMD een ondernemersdag. Dan laten we onder meer zien wat de landelijke trends in winkelgebieden zijn en hoe ondernemers in Delft daarop kunnen inspelen.


8. Kun je een voorbeeld noemen van een trend?
De digitalisering, het internetshoppen, die een grote impact heeft op de ondernemers zelf. Veel mensen gaan daardoor niet meer zo vaak naar de binnenstad om te funshoppen. We willen juist dat inwoners zelf ook naar de stad komen. Even op een terrasje zitten en vervolgens winkelen. Blue Sunday wil hier wat aan veranderen door de zondag leuker te maken en inwoners naar de binnenstad te trekken, zoals 8 september met de Bruggenparade.

9.Hoe wil je dat gaan doen?
Ik verzamel vooral input vanuit de ondernemers om tot een idee te komen. Dat leg ik dan weer voor aan de SCMD om te onderzoeken of daar dan een kans voor ligt.

10. Als burgemeester van Delft... zou ik hetzelfde doen als Marja van Bijsterveldt. Ik vind haar een heel fijne burgemeester, die heel veel toegankelijkheid creëert.