Een aantal van de vrijwilligsters van SHE Delft. V.l.n.r. Jos, Jessica, Mary, Joy en Mariëlle.
Een aantal van de vrijwilligsters van SHE Delft. V.l.n.r. Jos, Jessica, Mary, Joy en Mariëlle.

SHE Delft zet zich in voor de roze vrouwen

Algemeen

Activiteiten organiseren waar LHBTI-vrouwen zich veilig en op hun gemak voelen, elkaar kunnen ontmoeten en een gezellige tijd kunnen hebben, dat is het doel van het nieuw opgerichte SHE Delft. Zaterdag 8 september is het openingsfeest.

Door Esther Luijk

SHE Delft is onderdeel van de Delftse Werkgroep Homoseksualiteit (DWH), een vereniging die zich inzet voor alle LHBTI-personen in Delft. In het verleden werden er al activiteiten speciaal voor 'roze' vrouwen georganiseerd, maar een tijdje geleden leek daar voorgoed een einde aan te komen vanwege het stoppen van de vrijwillige organisatoren. Een nieuwe groep vrijwilligers stond echter op en sloeg de handen in elkaar om de activiteiten nieuw leven in te blazen.

Nieuwe naam
Jos Stift is een van die vrijwilligers. "We zijn nu met een stuk of zeven", vertelt ze. "Sommigen waren al actief bij DWH, maar anderen zijn er nieuw bijgekomen, speciaal om SHE Delft op te zetten, waaronder ik. Nieuwe activiteiten en nieuwe vrijwilligersgroep vroegen ook om een nieuwe naam, vandaar SHE Delft."

Programma
SHE Delft heeft maandelijks verschillende activiteiten op het programma staan. "Iedere maand organiseren we Bar & Lounge, een gezellige avond met muziek, een drankje en waar ontmoeten centraal staat. Het openingsfeest van 8 september is de eerste editie van Bar & Lounge. Verder zullen we in de nabije toekomst ook Food & Filmavonden organiseren, waarbij een 'roze' film wordt gedraaid en waar de dames vooraf gezellig kunnen komen eten met elkaar. Daarnaast willen we ook activiteiten buiten het gebouw van de DWH gaan organiseren, zoals een terrasje pakken, een wandeling maken of een bezoek aan een tentoonstelling. En wie weet, als SHE Delft een heel groot succes blijkt te zijn, gaan we misschien nog wel meer organiseren."

Belangrijk
Naast dat het natuurlijk heel gezellig is om elkaar te ontmoeten, is het volgens Jos ook heel belangrijk dat SHE Delft er is. "Roze vrouwen hebben de behoefte om gelijkgestemden te ontmoeten. Er is in Delft heel weinig op dit gebied. Het is belangrijk dat er een plek is waar LHBTI-dames zichzelf niet anders voor hoeven te doen en zichzelf kunnen zijn. We willen een plek creëren waar ze zich veilig voelen en activiteiten kunnen ondernemen zonder bang te zijn dat ze rare of vervelende opmerkingen krijgen."

Feest
Op het openingsfeest zaterdag 8 september om 20.30 uur, treedt de Rotterdamse electro-pop band Aardvark op. De sound van de band is te vergelijken met bands als Superorganism, The Internet and Au Revoir Simone. Voor elke bezoekster staat een drankje klaar om de opening te vieren.

Meer informatie over SHE Delft is te vinden op www.shedelft.nl of www.facebook.com/shedelft.