Laat je verrassen door afwisselende artiesten tijdens de gratis te bezoeken Delft op Zondag miniconcerten (Foto: Koos Bommelé, tekst: Esther Luijk)
Laat je verrassen door afwisselende artiesten tijdens de gratis te bezoeken Delft op Zondag miniconcerten (Foto: Koos Bommelé, tekst: Esther Luijk) Foto: KOOS BOMMELE

Delft op Zondag miniconcerten terug van weggeweest

Algemeen

Een podium bieden aan opkomende artiesten en wat bekendere artiesten die wel eens wat nieuws willen proberen: dat is het doel van de Delft op Zondag miniconcerten. Vier jaar lang waren deze concerten elke maand vaste prik op zondagmiddag, tot organisator Charles van Harling op zoek ging naar nieuwe uitdagingen. Nu is het concept echter terug van weggeweest: volgende maand start er, wederom onder leiding van Charles, een veelbelovende, nieuwe reeks van de Delft op Zondag miniconcerten.

Charles slaat de handen ineen met Delft op Zondag en restaurant De Centrale. In het historische pand van de Koornbeurs zal zondagmiddag 9 september voor het eerst een miniconcert worden gegeven. "De Centrale was erg enthousiast toen ik hen benaderde met dit idee", vertelt Charles. "Iedere laatste zondag van de maand is hier al een open podium, maar dit is weer heel iets anders en sluit goed bij elkaar aan. Elke tweede zondag van de maand van 15.30 tot 16.30 is hier dan een miniconcert."

Interview
Naast het optreden gaat de artiest ook in gesprek met Charles. "Naast de organisator ben ik ook de host", vertelt hij. "We zetten de artiest echt even in het zonnetje. Een interview met de artiest maakt het geheel net wat interessanter voor het publiek doordat ze meer achtergrondinformatie krijgen. De interviews komen vervolgens ook onder andere op het YouTubekanaal DelftopZondag TV, dus dat is nog een stukje extra promotie voor de artiesten."

Promotie
Want promotie, dat is waar het allemaal om draait uiteindelijk. "Ik vind het geweldig om een podium te creëren voor beginnende en upcoming performers. Delft, maar ook de rest van Nederland, barst van het talent waarvan heel weinig mensen gehoord hebben, en dat is zonde. In mijn eerdere werkzaamheden merkte ik dat artiesten vaak een podium zoeken waar ze een kans krijgen, en toen dacht ik 'waarom niet in Delft'?'

Overigens is het podium niet alleen bedoeld voor de nog onbekende artiesten. In het verleden hebben we ook de wat grotere namen op het podium gekregen, zoals Cystine Carreon, die Tippi Wan speelde in de televisieserie Gooische Vrouwen, die wel eens wat nieuws wilde proberen, maar het nog niet aandurfden om dit voor een heel groot publiek te doen. Voor hen is het dus een soort uitprobeergelegenheid, en voor de toeschouwers een zeer leuke en laagdrempelige manier om eens kennis te maken met de artiest, want toegang is altijd gratis!"

Aftrap
Het eerste miniconcert van de reeks wordt 9 september om 15.30 uur in de Centrale afgetrapt door de poprockband BATCRAB. "Zij hebben onlangs een EP gelanceerd en hebben zelfs een keer opgetreden bij de bekende televisieserie Utopia. Verder zijn we voor de volgende miniconcerten bezig met een Simon & Garfunkel coverband uit Kampen, en een 3FM DJ in opleiding die prachtig kan zingen. Een heel divers programma dus."

De miniconcerten zijn gratis te bezoeken. Houd deze krant in de gaten voor meer informatie over de volgende artiesten. Artiesten die graag in aanmerking willen komen om een miniconcert te geven, kunnen zich ook zelf aanmelden, via info@hetkasteeltje.nl. Er wordt hen onder andere een overnachting in het WestCord Hotel aangeboden.