Afbeelding

Bowlingvereniging 't Karrewiel zoekt nieuwe 'familieleden'

sport

Al vijfendertig jaar delen ze lief en leed. Het is eigenlijk meer een grote familie dan een club, vinden de leden. Bowlingvereniging 't Karrewiel viert deze maand hun 35-jarig bestaan. In die tijd hebben ze veel meegemaakt.

"Voornamelijk mooie dingen gelukkig", vertelt Henk Meijer, voorzitter van de vereniging. "We hebben zoveel grappige, leuke en ontroerende dingen meegemaakt. Ik weet nog dat een van de leden een slechte dag had op de baan en dat 'ie zo gefrustreerd raakte dat hij z'n bowlingbal in de gracht gooide! Toen een hele tijd later de gemeente de gracht ging schoonmaken, vonden ze de bal en brachten ze 'm terug naar de vereniging, zo'n mooi verhaal! Maar we hebben ook nare dingen met elkaar meegemaakt. Een van de kinderen van onze leden is omgekomen bij een treinongeval bijvoorbeeld. Hij was zelf ook jeugdlid bij ons, dus we kenden hem goed en dat hakte er wel flink in. Maar toch is het mooi dat je ook de slechte momenten in het leven met elkaar kan delen, het voelt echt als een hechte familie."
Zelf is Henk hij al 19 jaar lid van 't Karrewiel. "Mijn dochter wilde graag lid worden van een bowlingvereniging, dus ik ging mee. Zodoende raakte ik zelf ook verslingerd aan de sport. We zijn niet meer weggegaan, mijn dochter is ook nog steeds lid!"

Sport
Meijer noemt het bowlen bewust een sport, want dat is het volgens hem ook. "Het is veel meer dan gewoon een spelletje of een hobby. Sommige leden spelen op hoog niveau en ook professionele wedstrijden. We proberen naast de gezelligheid, ook nog het beste uit onszelf naar boven te halen tijdens bijvoorbeeld de leagues op maandag- en dinsdagavond. Leagues zijn een soort thuiswedstrijden waarin de leden tegen elkaar spelen."

Leden
Zoals bijna iedere vereniging tegenwoordig, heeft ook de bowlingclub te kampen met een terugloop in het aantal leden. "In onze hoogtijdagen bowlden waren de banen vier avonden in de week bezet, en hadden we zo'n 240 leden, een geweldig aantal. Nu zijn we nog met zo'n 120 leden. Iedereen die graag mee wil doen mag dus zeker eens langskomen op maandag- of dinsdagavond, of op zaterdag bij een training. Je mag drie keer gratis met ons meetrainen. We zijn wel een hechte familie, maar hebben nog ruimte genoeg voor nieuwe familieleden!"

Reünie
Om het jubileum te vieren, organiseert 't Karrewiel op zondagmiddag 26 augustus een reünie voor alle oud-leden. "Herinneringen ophalen, lekker eten en we spelen nog een toernooitje natuurlijk, kijken of iedereen het nog in de vingers heeft. Het wordt een heel gezellige middag. We hebben al heel wat aanmeldingen binnen. Helaas hebben we niet van iedereen meer een adres of contactgegevens, dus we hebben niet iedereen persoonlijk uit kunnen nodigen. Daarom hoop ik dat iedereen die dit leest en zich aangesproken voelt, gezellig komt!"

Oud-leden die naar de reünie willen komen wordt verzocht zich aan te melden via de website van de bowlingvereniging: www.bvkd.nl.