Kamp Zomerhelden in Delft, het werd een groot succes.
Kamp Zomerhelden in Delft, het werd een groot succes.

Honderden helden beleven onvergetelijk zomerkamp in Delft

Algemeen

Thuisblijvers bestaan niet! Onder dat credo gingen de afgelopen drie weken honderden kinderen naar Kamp Zomerhelden in Delft. Plaats van bestemming was sportpark Kerkpolder.

Een actief en onvergetelijk kamp voor kinderen uit gezinnen die het niet altijd even breed hebben. Door het zomerkamp van Sportief Besteed Groep en het Ministerie van SZW beleven ook deze kinderen de zomer van hun leven.
De zomervakantie staat voor veel gezinnen in het teken van campings, hotels, zwembaden en vliegreizen. Maar voor anderen is zo´n invulling van de vakantie simpelweg onbetaalbaar. De honderden kinderen uit die gezinnen gingen in juli en augustus gratis naar Kamp Zomerhelden. Sportief Besteed Groep organiseerde samen met instanties als de Voedselbank en Jeugdzorg een kamp vol sport, spel, cultuur en plezier. "Dat een jongen zegt dat hij graag een jaar zou willen blijven, dat raakt mij ontzettend", zegt kampleider Koen.
Het allerbelangrijkste van Kamp Zomerhelden is het plezier: de kinderen een tijd geven waarin ze zorgen en lasten kunnen vergeten. Een week is dan ook bijna te kort voor activiteiten als: muziekles, toneel, dans, luchtkussens, bootcamp, kookworkshop, voetbalclinics, rolstoelsport en zelfs een pretparkbezoek. Het mooie aan al die activiteiten is om te zien hoe kinderen met verschillende achtergronden samenwerken, integreren en van elkaar leren. "Sommige kinderen waren voor het eerst in hun leven op vakantie en bezochten voor het eerst een pretpark", zegt Pascal Calabro, de Kamp-coördinator.
Mede dankzij de enthousiaste kampleiding is Zomerhelden een kamp met een groot saamhorigheidsgevoel. De samenwerking met Jeugdformaat, Vakantiebank, Piëzo, Kei Rijswijk, Go voor jeugd! en de Ooievaarspas heeft er voor gezorgd dat er zo veel kinderen een geweldige zomer hadden. Samen met de Gemeentes Delft, Rijswijk, Den Haag, Rotterdam, Zoetermeer en Alphen aan den Rijn zijn er zoveel mogelijk kinderen uitgenodigd. "Juffrouw mag ik volgend jaar weer komen?", je hoorde het te pas en te onpas.
Door de enthousiaste reacties van alle Zomerhelden wordt er nu samen met welzijnsorganisaties gekeken naar kampweken voor volgend jaar. Want ook in de zomer van 2019 verdienen deze kinderen een leuke tijd vol sport, spel, cultuur, gezondheid en plezier!

De hele groep bij elkaar.