Leo Quack zag als grote initiator tot zijn genoegen dat de Delftse boot in de prijzen viel tijdens het Varend Corso.(foto: Koos Bommelé)
Leo Quack zag als grote initiator tot zijn genoegen dat de Delftse boot in de prijzen viel tijdens het Varend Corso.(foto: Koos Bommelé) Foto: KOOS BOMMELE

Bij Nacht en Ontij

Algemeen

Allereerst wil ik helaas stilstaan bij het veel te vroege overlijden van Joost Verhoeff. Hij was een horeca-icoon en een heel fijne collega. Hij heeft aan de wieg gestaan van heel wat Delftse evenementen en heeft er, na verschillende mislukte pogingen van anderen, samen met Willem Overgaag voor gezorgd dat de Beestenmarkt een mooi horecaplein is. Daarom is het mooi om te zien hoe druk het daar de afgelopen weken was. Verder hebben mijn zoon Vincent en ik twintig jaar geleden goede gesprekken met hem gevoerd voor we besloten de horeca in te gaan. Delft is hem veel dank verschuldigd.
Daarnaast is er afgelopen maand weer veel gebeurd. Westerpop was weer een enorm succes. Wat een prachtige locatie hebben ze gevonden en het is te hopen dat ze daar, ondanks de nieuwbouw in de buurt, nog jaren verder kunnen. Ook de studentenfeesten waren top geregeld. Het is jammer om te zien dat dit soort evenementen op zo'n grote weerstand stuit, want ze hebben werkelijk kosten noch moeite gespaard om de overlast zo veel mogelijk te beperken. Maar blijkbaar is overlast alleen een probleem als het door studenten wordt veroorzaakt. Er wordt niet gekeken naar wat ze voor onze stad betekenen. En we zijn allemaal jong geweest, toch?
Verder zijn we ook naar de demonstratie op het Agathaplein geweest. Ik snap degene die bedacht heeft dat de oude poort moet verdwijnen echt niet. Gelukkig was de opkomst groot en hoop ik dat ze in het gemeentekantoor zo verstandig zijn om dit plan in de prullenbak te gooien.
Verder was ook het Delft Chamber Music Festival weer indrukwekkend. Ik snap niet waar de weerstand vandaan komt als de crème de la crème van de klassieke muziek op de Markt optreedt. De één houdt van Hazes, de ander hiervan. Gelukkig heb ik ook heel veel mensen in het zonnetje op een terrasje zien genieten. Dat gold ook voor het Indo rockfestival bij de Oude Jan, waarbij de rockers met het jaar niet alleen ouder, maar ook beter lijken te worden.
Mijn hoogtepunt van de afgelopen weken was het Varend Corso. Met een fantastische groep mensen hebben we aan een prachtige -prijswinnende- boot gewerkt. Ook de ontvangst bij de Tuinderij in Schipluiden was fantastisch. Hulde voor al die vrijwilligers, maar ik wil Danny van De Tobbe er even uitlichten. Hij vroeg of hij wat kon doen en heeft zich samen met andere vrijwilligers drie dagen lang uit de naad gewerkt. Het resultaat heeft u kunnen zien.
Dan staat er de komende maand nog van alles te gebeuren, zoals onder andere het Jazzfestival, de Owee-week en het 015-feest bij SEP. Veel meer is nog te vinden op https://tedoen.delft.nl/.