Afbeelding

Huis te koop wordt deze week aangeboden door Björnd Makelaardij

Algemeen

Ruim gezinshuis in een gezellige buurt met optionele praktijkruimte

DELFT – Patrick Lusse en Carla Oostvogels kozen dertien jaar geleden welbewust voor dit zes-kamer herenhuis in de buurt Hoornse Zoom. Wat een leefruimte biedt dit huis! Bovendien heeft Carla op de begane grond haar schoonheidssalon kunnen inrichten.

Patrick en Carla kennen elkaar al van hun middelbare-schooltijd in Roosendaal. "Ze was toen al een vriendinnetje en we zijn op een gegeven moment in Delft samen verder gegaan", zegt hij. "Voor mijn studie ben ik hier gaan wonen, eerst aan de Reinier de Graafweg en later samen aan de Cubalaan in Tanthof-West. Maar toen ze hier een nieuwe wijk gingen bouwen op het voormalige terrein van VDD, hadden we meteen interesse. Op de grote lege vlakte hebben we hier deze huizen zien verrijzen."
Ze hebben het huis helemaal casco laten opleveren, zodat ze de inrichting verder helemaal zelf konden bepalen. "En ik was natuurlijk heel blij met de ruimte beneden, voor mijn schoonheidssalon", zegt Carla. "Hier in de buurt heb ik sindsdien best een grote klantenkring opgebouwd. Het grote en lichte huis is ons erg bevallen, echt huisje-boompje-beestje, maar ik ben mijn familie in Brabant een beetje gaan missen. Daarom hebben we nu besloten om weer daar naartoe te verhuizen."
Het huis is zo ideaal voor een praktijk aan huis, omdat er zowel voor als achter een entree is. De voorkant is helemaal autovrij en grenst aan een groene strook met hier en daar wat speeltoestellen. De deur aan de achterzijde komt uit op een deels overdekt parkeerterrein, met mandelige parkeerplaatsen (VvE 15 euro per maand). "Je kunt hier dus altijd je auto kwijt", zegt Patrick.
De hal biedt aan de voorzijde toegang tot de praktijkruimte van Carla. Daarnaast is er een kantoortje voor de administratie en er is een toilet. "Als het zou kunnen, dan had ik dit huis op wieltjes naar Brabant gereden en daar weer neergezet", zegt ze lachend.
De eerste verdieping is de woonverdieping. Hier vallen meteen de Italiaanse handgebakken vloertegels op. De prachtig ingerichte keuken aan de voorzijde en het zonnige dakterras op het zuiden. Via de openslaande deuren in het zitgedeelte kun je hier komen. "Een terras met veel zon en lekker verscholen, je hebt er veel privacy", zegt Patrick.
De moderne keuken met een erker is voor en beschikt over een koel-vriescombinatie, een combimagnetron, een vaatwasser en een vierpits inductiekookplaat met grillplaat en een re-circulatiekap. "Het trapportaal tussen de keuken en de kamer in hebben we iets laten vergroten en van ruitjes laten voorzien", zegt hij. "Veel extra lichtinval."
Op de volgende verdieping is er vóór de hoofdslaapkamer en achter nog een slaapkamer. Van de grote slaapkamer zouden twee kleinere gemaakt kunnen worden. "De badkamer hebben we destijds iets laten vergroten", zegt Carla. "Die is nu heel ruim en heeft een ligbad, een inloopdouche en een wastafel." Helemaal boven is er een open zolderruimte met een dakkapel voor. In een aparte ruimte staan de wasmachine en de droger. Verder zijn hier de CV-combiketel (2007) en de WTW-installatie. "We gaan altijd boodschappen doen in Den Hoorn, dat is vlakbij, en met vijf minuten fietsen langs de Buitenwatersloot ben je in het centrum van Delft. Lekker even een pizza eten op een terrasboot!"

Molenweide 77, Delft
Vraagprijs is 489.000 euro k.k.

Björnd Makelaardij
Oude Delft 103
2611 BD Delft
(015) 213 51 39
www.bjornd.nl

Afbeelding
Afbeelding
SONY DSC
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding