Afbeelding

Meer dan 9000 bezoekers voor kamermuziekfestival

Algemeen

De 22e editie van het Delft Chamber Music Festival heeft ruim 9000 bezoekers getrokken. Het extreem warme weer had geen nadelige gevolgen voor de bezoekersaantallen, maar trok juist extra publiek tijdens het openluchtconcert op de Markt. Het festival vond plaats van 26 juli tot en met 5 augustus 2018. Ruim 11 dagen was Delft en omgeving in de ban van kamermuziek. De integratie van kunstvormen zoals dans en voordracht bij een aantal concerten is opnieuw succesvol gebleken. Na het Orlandofestival is het Delft Chamber Music Festival het oudste kamermuziekfestival in Nederland.

Met een daverend slotakkoord sloot artistiek leider en violiste Liza Ferschtman gisteren in de Van der Mandelezaal het Delft Chamber Music Festival af. Tijdens het programma In the still of the night voerde Liza Ferschtman met haar musici het publiek de nacht in waarbij liefde en duisternis een spannende combinatie vormde. De musici brachten werken waarbij de liefde - vanwege het thema 'Jij en ik' - in allerlei vormen de overhand had. Een uitverkochte zaal genoot van uitvoeringen van o.a.: Wagner (Tristan en Isolde), Respighi (Il Tramanto) en Schönberg (Verklärte Nacht). Andere hoogtepunten tijdens het festival waren het concert Verboden vruchten op 28 juli met op het programma Les Chansons de Bilitis en de Sonata Erotica, het Concert rondom Gesualdo in de Oude Kerk, de nieuwe muziektheatervoorstelling Tell me the truth about love van regisseurs Klaus Bertisch en Rennik-Jan Neggers, het gratis toegankelijke Dille & Kamille Marktconcert met onder meer Calefax en de Jong Talent Route langs hofjes in Delft. Aan de speciaal voor Delft gemaakte muziektheaterproductie Lief, Liefste, Allerliefste, #<3Delft van Emma Rekers en Thomas Myrmel werkten maar liefst 17 kinderen tussen de 8 en 13 jaar uit Delft en omstreken mee.

Thomas Oliemans
Voorafgaand aan het slotconcert maakte Liza Ferschtman bekend dat zij na 11 jaar artistiek leiderschap van het festival een pauzejaar inlast om nieuwe ideeën en inspiratie op te doen. Zij draagt eenmalig de programmering over aan bariton Thomas Oliemans. Ferschtman blijft als artistiek leider verbonden aan het festival. Het Delft Chamber Music Festival met gastprogrammeur Thomas Oliemans vindt plaats van 25 juli t/m 4 augustus 2019. _________________________________________________