Het DOC-trio, Douwe (cello), Dominique (harp) en Claire (viool), musiceert langs de gracht in de binnenstad.
Het DOC-trio, Douwe (cello), Dominique (harp) en Claire (viool), musiceert langs de gracht in de binnenstad.

Kamermuziek Atelier Delft bestaat tien jaar

Algemeen

DELFT - De Stichting Kamermuziek Ateliers Nederland organiseert de 10e editie van het Kamermuziek Atelier Delft. Een muzikaal feest voor strijkers, pianisten, blazers en zangers binnen de unieke ambiance van het Delft Chamber Music Festival.

Op zaterdag 4 en zondag 5 augustus valt op 15 verschillende locaties in Delft (o.a. Prinsenkwartier, Synagoge Delft, Museum Paul Tétar van Elven) te genieten van amateurmusici van alle niveaus (kinderen, jeugd en volwassenen in de leeftijd van 5 t/m 85 jaar), conservatoriumstudenten en jonge professionals. Alle activiteiten zijn toegankelijk voor het publiek: de openbare masterclasses, repetities, concerten, straatmuziek, de 'muzikale boottocht' en het slotconcert (zondag 5 augustus van 14.30 uur - 17.15 uur) in de Oud-Katholieke Kerk aan het Bagijnhof.

Sidonie Riha (docent viool):
"We zijn een zelfstandige organisatie, maar soms werken we samen met het Delft Chamber Music Festival. Aan deze jubileumeditie doen meer dan 70 musici mee, uit alle windstreken: Engeland, België en zelfs een jongen uit Bolivia. Het leuke van dit evenement is dat ook de ouders van verschillende leerlingen hun huizen ter beschikking hebben gesteld, als oefen- of lesruimte. Daarnaast fungeren deze families als gastouders voor de op bezoek komende musici.

Zaterdag kan men om 11.00 uur een presentatie 'traditionele Schotse muziek' met viooldocent Donald Grant op hoofdlocatie Prinsenkwartier (Sint Agathaplein ) komen bekijken. Verder zijn er gedurende de dag van 12.00 tot 17.00 uur lessen en repetities te bezoeken. Zondag 5 augustus zijn de lessen en repetities van 9.00 tot 14.00 uur bij te wonen. Naast het slotconcert in de Oud-Katholieke Kerk kan men naar het afsluitende concert van het Delft Music Chamber Festival wat om 20.15 uur begint in de Van der Mandelezaal (Museum Prinsenhof). Graag tot ziens."
Zie ook kamermuziekateliers.nl