De ontwikkeling van het Van Leeuwenhoekkwartier gebeurt stapsgewijs
De ontwikkeling van het Van Leeuwenhoekkwartier gebeurt stapsgewijs

Start bouw Van Leeuwenhoekkwartier

Algemeen

In de voormalige spoorzone wordt hard gewerkt aan het stadsdeel Nieuw Delft. Inmiddels zijn ook de werkzaamheden rond station Delft gestart.

Hier wordt de komende jaren gebouwd aan het noordelijk deel van het Van Leeuwenhoekkwartier: een stadsbuurt met onder meer woningen, werkplekken, horeca, expositieruimten en ontmoetingsplekken. De eerste heipalen gaan binnenkort de grond in.

Stapsgewijs
De noordelijke helft van het Van Leeuwenhoekkwartier komt te liggen tussen het Bolwerk en de Ireneboulevard. De ontwikkeling van dit gebied gebeurt stapsgewijs. Deze zomer start als eerst de bouw aan de Nieuwe Gracht, naast van het voormalig stationsgebouw van Delft. Op deze plek worden Antoni, verschillende zelfbouwprojecten en de woningen en appartementen van Guldenwater gerealiseerd.

Heiwerkzaamheden
Begin augustus gaan de eerste heiwerkzaamheden voor deze projecten van start. Hoewel de aannemers waar mogelijk de overlast proberen te beperken, kunnen de werkzaamheden voor geluids- en trillinghinder zorgen. Directe omwonenden ontvangen hier meer informatie over. De aan- en afvoer van bouwmateriaal verloopt voornamelijk via de Ireneboulevard en voor een deel via de Nieuwe Gracht. Het heiwerk is naar verwachting in november klaar: daarna volgen de fundering en ruwbouw.

Meer informatie
Ook op andere plekken is de ontwikkeling van Nieuw Delft in volle gang. Een overzicht van de werkzaamheden is te vinden op www.nieuwdelft.nl/werkzaamheden. Vragen of klachten over de werkzaamheden? Neem dan contact op met Nieuw Delft via nieuwdelft@delft.nl of 015 - 260 26 11.