De Ford Focus Vignale
De Ford Focus Vignale

Ford introduceert de beste Focus ooit

Algemeen

REGIO - De nieuwe Ford Focus is de technologisch meest vooruitstrevende Focus ooit. Maar behalve geavanceerde rijtechnologie, biedt de geheel nieuwe Ford ook meer stijl en ruimte.

De Ford-klanten zelf hebben een belangrijke rol gehad in de ontwikkeling van de diverse uitvoeringen van de nieuwe Focus vijfdeurs en de nog praktischer Focus Wagon. De ontwikkeling is namelijk in nauwe samenspraak gegaan met klanten. Elke versie heeft hierdoor een sterke eigen persoonlijkheid gekregen, onder meer de stijlvolle Focus Titanium, de sportieve Focus ST-Line en de topuitvoering Focus Vignale.
Maar er is ook de Focus Active crossover, met een krachtige op een SUV gebaseerde styling, onder meer vanwege een grotere bodemvrijheid, een hogere zitpositie, dakrails en de extra carrosseriepanelen.
De nieuwe Ford Focus heeft het meest aerodynamische silhouet van zijn klasse. Dynamisch vanwege een in verhouding lange motorkap en geprononceerde C-stijlen. Met voor elke modelversie unieke elementen, zoals satijnglanzende aluminium details bij de Vignale, een grote spoiler en grotere luchtinlaten in het front bij de ST-Line en contrasterende zilverkleurige skidplates vóór en achter bij de Focus Active.

Binnen/bagageruimte
De nieuwe Focus biedt meer ruimte voor inzittenden en bagage. Dankzij een 5 centimeter vergrote wielbasis is het nieuwe model met de knieruimte voor achterpassagiers toonaangevend in zijn klasse. Alle inzittenden ervaren een breder interieur, dankzij een toename van 6 centimeter op schouderhoogte. De ruimtelijke ervaring wordt nog eens groter en extra versterkt door de ruiten van de achterportieren, die verder naar achteren doorgetrokken zijn. Ook een feature als het elektrisch te openen panoramische dak draagt aan die beleving bij.
De bagageruimte is ongekend omvangrijk en opmerkelijk goed te bereiken. Onder meer doordat de achterklep automatisch te openen is, door een simpele voetbeweging onder langs de bumper. Het neerklappen van de achterbank gaat eenvoudig met een handel in de bagageruimte.

Rijdersassistentie
Zoals al aangegeven hebben de nieuwe uitvoeringen vertrouwenwekkende technologie. Geavanceerde rijdersassistentietechnologie maakt rijden met de Ford Focus op snelwegen, in stoppend en optrekkend verkeer en in de stad makkelijker dan ooit tevoren. Alle systemen zijn ontwikkeld om rijden comfortabeler, minder vermoeiend en veiliger te maken. De systemen zijn Adaptive Cruise Control, nu aangevuld met Stop & Go, Speed Sign Recognition en Lane-Centring. Daarnaast Fords Adaptive Front Lightening System, Active Park Assist 2 en nog veel meer.

Motorisatie
Kopers kunnen kuezen uit de volgende motorvarianten: de 1.0 EcoBoost benzinemotor met 85, 100 en 125 pk. De nieuwe 1.5 EcoBoost met 150 en 182 pk. De nieuwe 1.5 EcoBlue diesel met 95 en 120 pk. En Fords krachtige 2.0 EcoBlue diesel met 150 pk. Verder is te kiezen uit een handgeschakelde zesbak of een nieuwe achttraps automaat. De nieuwe Focus staat vanaf nu bij de Ford-dealers en is te bestellen vanaf 23.765 euro.

Ardea Auto
www.ardeaauto.nl