Open Zomerschaaktoernooi bij DSC

sport

In de vakantie organiseert de Delftsche Schaakclub elke maandagavond een open Zomerschaaktoernooi, om de zomer door te komen. Zes achtereen­volgende avonden behandelen evenzoveel gastsprekers een interessante opening. Een uitgelezen kans om leuke nieuwe openingsideeën op te doen dus.

Na een korte uitleg van ongeveer twintig minuten gaan de deelnemers met een uitgangsstelling aan de slag in twee rapidpartijen. Bedenktijd is 30 minuten per persoon per partij. Er wordt eenmaal met wit, en eenmaal met zwart gespeeld, tegen een ongeveer gelijkwaardige tegenstander.

Tijdens en na de partijen is er uiteraard tijd om na te praten, of vrij te schaken. Gezellig en leerzaam. Wil je meedoen, zorg dan om uiterlijk 20:15 uur op de betreffende avond aanwezig te zijn. De avonden zijn voor iedereen toegankelijk, vooraf opgeven is niet nodig! Aanstaande maandag 30 juli is uw openingscoach de kersverse DSC-kampioen: Bram van der Velden.

Het Open Zomerschaaktoernooi vindt plaats in de vaste locatie van de Delftsche Schaakclub, DuWo Denksportcentrum, Zusterlaan 114 te Delft. Inloop vanaf 19.45 uur, opening om 20.15 uur, eerste ronde om 20.45 uur en tweede ronde om 21.45 uur.

Inlichtingen: Ted Barendse, 06-42140566 of Arno Wiersma, 06-52122552. Meer informatie over de activiteiten van DSC? Kijk op www.delftseschaaksite.nl/ of kom langs op een van de clubavonden.