De Mus met zijn enthousiaste chauffeur Aad van Meurs (foto: Annemieke de Goede)
De Mus met zijn enthousiaste chauffeur Aad van Meurs (foto: Annemieke de Goede)

Op pad met De Mus

Algemeen

Schipluiden - Terwijl de mussen dood van het dak vallen, kan men met De Mus gratis op pad. De Mus? Wat is dat? De Mus is een kleinschalig vervoerproject voor inwoners van Schipluiden en Den Hoorn die moeite hebben om zelfstandig ergens naar toe te gaan. De proef met De Mus loopt tot 1 oktober.

In de opstartfase is De Mus alleen beschikbaar in Den Hoorn en Schipluiden. De Mus is ontstaan uit een samenwerking tussen de gemeente Midden-Delfland, DOEL, Pieter van Foreest en Stichting Welzijn Midden-Delfland.
Er kan gratis gebruik gemaakt worden van De Mus, omdat de gemeente Schipluiden het belangrijk vindt dat inwoners er eenvoudig op uit kunnen in de buurt. Denk hierbij aan activiteiten in de Kickerthoek, Windrecht of Akkerleven, naar exposities in Op Hodenpijl, op bezoek in het Reinier de Graafziekenhuis, boodschappen doen bij de supermarkt of even langsgaan bij familie en vrienden in Schipluiden en Den Hoorn. De Mus zorgt ervoor dat mensen die niet zelfstandig ergens kunnen komen actief blijven en mee blijven doen. Het vervoermiddel, elektrisch aangedreven, biedt ruimte aan drie personen.

Chauffeur
Een van de chauffeurs op De Mus is pensionado Aad van Meurs:
"Ik wilde iets te doen hebben en dit is een leuk project. Als chauffeur hoor ik leuke verhalen van mijn passagiers. Ik voel me soms net Joris Linssen. Ach, ik vind het leuk om mensen te vermaken en te helpen daar waar nodig."

Tijden
De Mus rijdt op maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 uur en 17.00 uur. Reserveren kan via telefoonnummer 06 20 77 83 70 of per e-mail DeMus@ggz-delfland.nl (maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 uur en 17.00 uur, graag minimaal 2 uur van te voren).