V.l.n.r.:  Johan Cornet, Roland van der Burg, Jeroen Workum, Johan Bierman, Jaap Bierman (directeur HTM), Ernst Moeksis (HTM).
V.l.n.r.: Johan Cornet, Roland van der Burg, Jeroen Workum, Johan Bierman, Jaap Bierman (directeur HTM), Ernst Moeksis (HTM). Foto: Chris Lans

Met senioren naar ADO Den Haag

Algemeen

DELFT - Veel ouderen voelen zich eenzaam. Om het isolement te doorbreken nam een aantal vrijwilligers in 2017 senioren uit verpleeghuizen mee naar thuiswedstrijden van ADO Den Haag. Dit leidde tot de oprichting van de stichting 'Met Senioren naar ADO'. Eén van de sponsors is Haags openbaar vervoerbedrijf HTM.

Jaap Bierman (directeur HTM):
"Onder de vrijwilligers zijn medewerkers van HTM. Zij zorgen voor gratis entree, organisatie van het vervoer en zorgen ervoor dat het de oudere bezoekers aan niets ontbreekt. HTM vindt dit een goed maatschappelijk initiatief en ondersteunt dit mooie werk daarom met een financiële bijdrage voor het voetbalseizoen 2018-2019. Het past goed bij de rol van HTM, dé openbaar vervoer verzorger in de Haagse regio."

Jeroen Workum (voorzitter stichting 'Met senioren naar ADO'):
"We zijn nu een jaar verder en we werken inmiddels ook samen met WZH (WoonZorgcentra Haaglanden), Tzorg (huishoudelijke hulp) en Vegro (zorghulpmiddelen). Het begon met een enkele persoon, maar dat aantal nam snel toe. ADO Den Haag heeft ons een leegstaande skybox ter beschikking gesteld. Omdat Vegro daar onze 'buurman' is, hielpen zij met enige aanpassingen: een verhoogd toilet met extra stangen etc. We kunnen nu zo'n 20 ouderen samen met hun verzorgers trakteren op een middagje ADO. Wij, als bestuurders, verzorgen het hapje en het drankje. Heel dankbaar werk, heerlijk om die senioren te zien genieten. Daar genieten wij zelf ook van."

Contact
"Er zijn nog een paar plekken vrij voor geïnteresseerde ADO-fans. Oudere Delftenaren, die ook wel eens een wedstrijd van ADO Den Haag willen bezoeken, kunnen met de Stichting in contact treden via hun mailadres: metseniorennaarado@gmail.com

!