Tien tips omtrent geweldsincidenten Delft

Algemeen

Nieuwe ontwikkelingen rondom de geweldsincidenten die Delft de laatste maanden geteisterd hebben. Afgelopen dinsdag, 17 juli, werden er camerabeelden getoond in het programma Opsporing Verzocht van AVROTROS.

In de uitzending werden kijkers opgeroepen zich te melden als zij meer wisten over de geweldsincidenten, en met succes. Na de uitzending kwamen er tien tips binnen bij de politie Den Haag. Dick Goijert, woordvoerder bij de politie, is blij met de inzendingen. "Op ons Twitteraccount hebben we de inzenders bedankt. Ik kan niets zeggen over de inhoud van de tips, maar er zitten zeker wat bruikbare tussen."

Op de beelden die in de uitzending getoond werden is te zien hoe de daders op scooters en in een auto naar de plek van bestemming reden. Vooral het dakraampje van de auto die is gebruikt door de vermoedelijke dader van het incident in de nacht van 8 mei, toen de coffeeshop en de zonnestudio in de Peperstraat beschoten werden, is het bekijken waard. "Het is een opvallend zonnedak", zegt Goijert. "Misschien staat deze auto ergens in je buurt, of zie je hem toevallig rijden, hou je ogen zeker open."

De beelden die in de uitzending getoond zijn, staan op YouTube en zijn gedeeld via het Twitteraccount van de politie. Goijert roept iedereen op de beelden (nogmaals) te bekijken en van je te laten horen als je meer informatie hebt. Informatie kan, eventueel vertrouwelijk, gedeeld worden via 0900-8844 of 0800-7000.