Tweede kamerlid De Lange bezoekt GGZ Delfland

Algemeen

VVD politicus Leendert de Lange bezocht donderdag 12 juli de Delftse zorginstelling GGZ Delfland om een indruk te krijgen van de praktijk in de geestelijke gezondheidszorg. Aandachtspunten waren onder meer ambulantisering van de zorg en de toename van verwarde personen op straat.

Hoe ga je als ggz instelling om met de afbouw van het aantal bedden? Hoe voorkom je terugval na re-integratie in de maatschappij? En hoe ga je om met verwarde mensen in de samenleving? Het zijn vragen die kamerlid Leendert de Lange stelde tijdens zijn bezoek aan GGZ Delfland. De VVD politicus bezoekt regelmatig zorginstellingen om de praktijk van de zorg van dichtbij te bestuderen.

Wishal Sewbalak, psychiater en geneesheer-directeur bij GGZ Delfland: "Met deze bijeenkomst willen wij de kennis over psychiatrie bij bestuurders vergroten zodat er een realistisch beeld ontstaat van de geestelijke gezondheidszorg. Op deze manier kunnen wij de stem van deze kwetsbare groep mensen in politiek Den Haag laten horen en relevante thema's aan de kaak stellen." Naast een ronde tafel gesprek, waarbij ook Janssen Farmaceutica aanschoof, kreeg De Lange een rondleiding door de kliniek van GGZ Delfland.